Hoppa till innehåll

Lek och presidenter

5 februari, 2012

Jag vet inte vem som var tröttast efter dagens motionspass, William eller jag. Han blev så upp i varv att han trillade av hela den stora madrassen, stackarn. Men vad är det gjorda av, småpojkar? Gummi? Han studsade upp igen nästan direkt. Det var bra, för då var han ju okej. Samtidigt vet jag att hans pappa var väldigt okänslig för smärta, när han var liten och hoppas att sonen inte ärvt det här anlaget.

Byggbitar är ändå det bästa, tycker W. Det var många barn vid lekstunden idag, men vi fick ändå ha en del av bitarna för oss själva ibland. Då byggde vi tält och kojor. Och att välta dem, hör ju till!

Fammo hade gjort plättar, perfekt efter lek med stora klossar och allmänt runthoppande.

Det tog ett tag innan vi fick tyst på den här karusellen ikväll. Alla ungar var trötta som tusan, Milja och Isaac ville absolut inte sova och gallskrek, fast de var hur slutkörda som helst. Fast det är bra det ändå, det är skönt att somna när man är trött. Nu ska jag kasta ett getöga på resten av Wallander-filmen innan det blir nattdags. Ny tandläkartid och läkartid imorron. Det känns på nåt sätt lite extra, lite skönt att få ta hand om sig själv också, fast det är mindre roliga sysslor.

På Runebergsdagen grattar vi dessutom Sauli Niinistö till nya presidenttiteln. Samtidigt konstaterar vi en underbar sak: trots att 1,8 miljoner personer röstade på Niinistö, var det faktiskt 1,08 miljoner som röstade på en grön Haavisto. I svensk tv säger man att ”Finland är splittrat”, men jag håller inte riktigt med. Jag tycker vi är på väg mot något nytt, ett mindre fientligt inställt Finland, kanske ett mer öppet land, där alla får vara det man är, oavsett vem man håller om eller av. Amen för det.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 6 februari, 2012 04:45

  Bra skrivet om presidentvalet och helt rätt! Vi är på väg mot ett öppnare Finland. Det tyckte jag redan när Tarja Halonen blev första kvinnan vald till president.

 2. 6 februari, 2012 05:05

  Amen!

 3. Barbro permalink
  6 februari, 2012 06:05

  Som vanligt…..Helt mitt i prick skrivet om presidentvalet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: