Hoppa till innehåll

Gröna vinsten

22 januari, 2012

Bebblorna är tio månader gamla idag. Hurra, hurra!

Jag och Mika funderade på sommaren och även vad vi hade gjort förra sommaren. Jag fick blackout. Vad gjorde vi förra sommaren? Var jag gravid då? Nej just det, det är ju William som är född i augusti. Vi hade ju bebblorna också! Var William hemma från dagis? Ja, det är klart, och vi var till Österbotten alla fem. Hur kan man glömma sånt där? Det stod helt still i huvudet.

På sätt och vis går tiden snabbt, å andra sidan står allt stilla och jag tycker att den ena dagen är den andra lik. Ju längre man är hemma, desto fler saker skjuter man upp. ”För man kan ju göra det imorgon”. Det är hemskt, man blir en slappis! Å andra sidan har vi två filurer som ser till att vi inte slappar alltför mycket. Och att vi inte får sova för länge heller.

Vi fick i alla fall en väldigt skön paus, en kväll och en natt utan barn. Stålfarmor och -farfar tog hand om ungarna och vi sov som stockar intill lunchtid. Tack för det, den bästa gåvan man kan ge en människa är en god natts sömn.

Hbl.fi

Ikväll följde vi med presidentvalet och kunde konstatera att det visserligen var Sauli Niinistö som kammade hem flest röster, men det var Pekka Haavisto som stod för dramatiken. Och det är det man minns. Go green, säger jag bara! 🙂

I nyheterna beklagade man sig över den låga röstningsprocenten. Men come on, 70 procent är inte fy skam. Däremot noterade jag att endast 50 procent av Ålands invånare hade röstat. Det kände beklämmande. Åland har ju självstyre, men borde man inte vara med och tycka ändå? Det tycker jag, trots alla undantag de har.

Dagens valpropagande hittade jag på ett av grannhusen. 😀

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. 23 januari, 2012 09:53

  Grattis till bebblorna 🙂 Och på tal om valet, så fick jag känslan av att de ålänningar jag känner helt glömt bort att det är val. Ålandstidningarna har kanske inte varit så upplysande? 😉 För här har man nog inte kunnat undgå att det var presidentval.

  • 23 januari, 2012 01:46

   Tack! 🙂
   Lite mediastyrning kanske vore på sin plats i det här fallet? Jag kan förstå närheten och kanske en längtan att höra till Sverige, men nu är det inte så. Jag kan inte namnet på alla politiker i varken Sverige eller Finland, men tycker att man ska följa med de stora händelserna, om man vill ha nåt att säga till om sen.

   • 24 januari, 2012 06:27

    Precis. Jag kan inte heller mycket om politik men i de här fallen kan inte ens jag låta bli att bli intresserad. Och att rösta hör ju till. 😉

 2. Pia permalink
  23 januari, 2012 12:19

  Ålänningarna tittar alldeles för mycket på svensk tv och missar på så sätt en verklighets förankring till ”inrikes politiken”. Svenska politiker har de däremot stenkoll på. Några presidentkandidater dök även upp på Kobben, så helt och hållet bakom borde man nog inte vara. Beklagligt lågt deltagande trots det. Suck!

  • 23 januari, 2012 01:43

   Det är inget fel på att se på svensk tv. Det gör vi också och en massa folk i Österbotten. Man kan nog ha koll på både finska och svenska politiker, tycker jag. Själv har jag inte totalkoll på nån av dem, tycker jag.

 3. 23 januari, 2012 03:10

  Själv (och nu låter jag sådär jobbigt präktig, men det får vara så då) tycker jag att det är jätteviktigt att rösta, fast man inte är insatt i politiken eller har så stor skillnad på vem som vinner. Presidenten har ju ingen direkt makt ändå, det är mera som en principsak. Jag brukar säga att jag lägger rösten för faffas och moffas skull, liksom av respekt för att de var i kriget. Det är delvis deras förtjänst att vi ens KAN rösta på en egen president. Därför.

 4. 23 januari, 2012 09:41

  Du har väl en hage att sätta dom i? Ja, du kommer säkert få skit om du gör det. Jag har barnen väldigt tätt och hade en extra säng mitt i vardagsrummet för att kunna sätta babyn i SÄKERT förvar, när man var upptagen med att sköta andras toabestyr eller liknande. Tycker det är bättre att sätta barnet i en ”lekhage” en stund, än att slå knut på sej själv. Du har fortfarande bara två armar, trots att du välsignats med två barn samtidigt!

  • 23 januari, 2012 09:50

   Nej, vi har ingen hage. Det är mest för att det är så trångt. Jag tycker ungarna är i en hage redan i lägenheten. Men jag säger inget dåligt om lekhagar, för jag tycker inte de är så hemska som folk får det att låta, så det så! Jag sätter ena ungen i spjälsängen om det behövs ibland, det är ju också en ”liten hage”. 🙂
   PS. Gillar den sista meningen du skrev extra mycket! DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: