Hoppa till innehåll

Slasket

29 december, 2011

Är det så, att man antingen hatar eller älskar snön? Eller finns det nåt mellanting? Slask, räknas det till snö?

Inatt kom det en del snö och William och jag var i alla fall glada över det. Det – och pannrum där man kan torka kläder, hurra för utrymme! Självfallet tyckte William det var alldeles-mest-roligt att springa i diken. Eller köra med lilla traktorn. Vi har införlivat nya ord: rapalandi, bliido och måko. Idag tog moffa upp katten i famnen och sa: ”Loft, ha loftar möulo på hövo”, varpå William for som en raket till kusinen och mommo och sa: ”Moffa sa att katten doftar melon!”

Ljudnivån höjdes ett snäpp när vi parade ihop en fyraåring och en femåring och jag får öva mig på att medla i konflikter. Det har jag (ännu inte) så mycket erfarenhet av. Men jag är ju inte ensam. Huset är fullt av liv och bland annat en sovande tonåring.

Dagens konstaterande: Ju mer man slappar, desto slappare blir man. Det är bra att ibland tvingas göra en massa saker.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: