Hoppa till innehåll

Födelsedagen

19 december, 2011

Jag fick ett mail idag av en vän. Det stod bland annat såhär:

Varje dag är en gåva,
glöm inte bort!
Varje dag den är din, varje dag.

Just idag tog jag kanske till mig orden extra mycket. De berörde mig mycket. Man tar ofta för givet, att var ny vardag kommer, speciellt då man går och lallar här hemma. Och man tar hälsa för givet, tills den dag man själv eller ungarna är sjuka.

Så den här dagen har jag tänkte extra mycket på tacksamhet. Och glatt mig över att jag nått den ärofyllda ålder 36. Jag har överlevt, det är det inte alla som gör! Det är väl värt att fira? Visserligen firade vi ju i helgen, men ikväll blev det lite till. Fammo och faffa var hit med ett ovanligt stort, ganska lätt paket. Jag har utökat kamerautrustningen, hurra! 😀

Superfammo läser saga för två av tre. Fast Milja var sådär halvt intresserad. Jag måste passa på att rekommendera en jättebra bok på finska; den heter Sukkahukka och är charmig och lättläst och finurlig! Jag lärde mig också att hukka står för varg, det visste jag inte.

William har varit i Hesa i helgen och charmat släkten. ^^ Han kommer hem och är full med nya tankar och roliga uttryck. Och så minns han klart och tydligt sånt som jag sagt förut, kom det fram ikväll. Efter kvällssagorna, visor och en massa pussar går jag upp.

– Veit du mamma, vaför kan int pappa komma?
– För att han lägger bebblorna, de måst också sova. Man kan inte bara säga åt dem att de ska sova, de förstår inte än.
Men kan han int lägg dem med tromant*?

Jag kan inte låta bli att le, men säger att det nog inte går så. Jag pussar honom lite extra och bäddar ner honom. Fina killen. Jag är så glad att han finns. Och att bebblorna finns. Visst klagar man ibland på att man vill sova mera, äta i lugn och ro eller vara för sig själv och det behöver man stundvis. Men jag skulle aldrig, aldrig någonsin kunna lämna bort eller vara utan nån av dem. Jag hoppas jag aldrig behöver det heller. ♥

Nu, nu blir det TANGO TAAS – igen! 😀 De är så roliga, de här KAJarna! Och jag smyger ut med nya presenten och testar den lite. 😀

*) Tromant sade vi hemma skämtsamt när man gör nåt med lite milt våld. Vet inte om det är jätte-österbotten eller inte.
Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 20 december, 2011 05:51

  Grattis på födelsedagen, en gång till 🙂

 2. 20 december, 2011 06:16

  Grattis till Bitte på födelsedagen!

 3. 20 december, 2011 01:28

  Idag blev jag väldigt hjälpt av ditt inlägg: http://bloggen.fi/paradox/2010/12/06/fagocytos/

  Tack!

  Och stort grattis på födelsedagen! 🙂

  • 20 december, 2011 01:30

   Nämen – va coolt! Varsågod! Fagocytos är bra. 😉

   Tack ska du ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: