Hoppa till innehåll

Snabbstickat: Knappsockor

12 december, 2011

Jag måste vara inne i nån grå period. De senaste två par sockorna jag har stickat, har varit helgråa. Nu blev det andra paret färdigt.

De här var ganska snabba att sticka. Och om ni nånsin undrar hur långa sockor man kan sticka av ett nystan (150 g) 7 bröder, så är det här svaret. Det blev fem meter garn över, med andra ord, gick det jämnt ut. Skaftet är stickat på rundstickor, fram och tillbaka och mönstret finns i senaste (och enda?) Novita Sukkalehti. En helt fantastisk tidning, om ni frågar mig. ^_^ Hälen på de här sockorna är dessutom stickad helt avig, vilket jag först inte alls tyckte om. Sen passade det faktiskt ganska bra och den känns lite stabilare och tjockare än en slätstickad variant.

Tån är ihoptagen med nåt som kallas sädekavennus. Jag skulle kalla det paraplyihoptagning, eftersom man tar ihop på flera ställen varvet runt.

 

Nästa gång blir det kanske nåt mer rosa jag stickar, som detta? Eller nåt blått. Förresten har jag ett blått projekt jag måste avsluta.

Rosa är snyggt, men inget slår blått. Blått är bäst.

 

Annons
13 kommentarer leave one →
 1. 12 december, 2011 11:15

  Nej, vad snygga! 🙂 På tal om stickning, har äntligt färdigställt baby uggsen jag började med för lääänge sen. Finns bild på min blogg. Är helt nöjd med dem, även om dekorationssömmen blev aningen sned och vind. :p

  • 12 december, 2011 11:22

   Superbra ju! Äh, min söm blev inte så rak heller. Dessutom märkte jag att sömmen gick annorlunda på riktiga uggs! Snygga! Det är skoj med sånt där som liknar riktiga skor. 😀

   Äsch, tack. Fast jag är ganska nöjd med de här själva. Jag har inte flätstickat förut, men det var inga problem.

 2. 13 december, 2011 04:44

  Jättefina! Jag ska också sticka de här åt mig själv, jag har prickiga knappar i webshopen som jag skulle vilja använda, problemet är att de är aaaningens för små… Men vi får se, det kan bli hur bra som helst i alla fall 🙂

  • 13 december, 2011 02:58

   Prickigt är fint! Pröva, jag valde de mindre knapparna till de här. Om man stickar knapphålen enligt beskrivningen, blir de ganska små dessutom. De här var på gränsen. Fast man kan ju fuska och bara sy fast knappar också.

 3. fammo permalink
  13 december, 2011 06:59

  Tur att din ”grå period” sträcker sig endast till garnfärgen; annars är du ju allt annat än grå!! Tack för det, Bitte.

 4. 13 december, 2011 08:21

  Voj himmel och pannkaka – det här är de finaste sockorna jag har sett!!

 5. 13 december, 2011 08:36

  Funderar bara hur du orkar och hinner sticka hela tiden!

 6. 17 december, 2011 02:36

  Ojj, såna sockor skulle jag gärna gå omkring med. Supersnygga!

 7. Karin Falkesjö permalink
  13 mars, 2012 05:11

  Hej

  Finns det någonstans där jag kan köpa sockmönstret el tidningen på Svenska

  mvh Karin

 8. Karin Falkesjö permalink
  13 mars, 2012 06:58

  Tack för hjälpen men den är nog inte översatt 😦

  jag får köpa den tidningen på Finska och be någon översätta åt mig 🙂

  mvh Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: