Hoppa till innehåll

Stormen

9 december, 2011

Alla är inte lika intresserad av väder som du är, brukar Mika säga, när jag envisas med att följa och titta på alla väderrapporter som dyker upp i TVn och på datorn.
Jag har två väderapplikationer på telefonen också, men använder nästan enbart den ena.
Jomen väder och vind, det är ju intressant, man vill ju ha lite föraningar om vad som ska hända, vidhåller jag.

Okej, alla behöver inte vara lika vädergalna som jag är. Men när det blir lite extremväder åt nåt håll, är det extra intressant.

Jag tog ut tvillingarna i snöstormen idag. Trots att snön vräkte ner, blir man ju trött på att bara sitta in. Ungarna också, som ylar ikapp. Det är så skönt, när man väl är ute, oavsett väder.

Sålunda packade jag ner Milja i halaren. Märkte att Isaac hade bajsat, Milja började gråta för hon hatar stora kläder. Bytta blöja, försökte trösta på avstånd, lade ner Isaac för snabbt sittande, så han föll bakåt, båda grät och jag försökte trösta. Satte Milja i vagnen, gav en napp. Hon var tyst tills hon tappade nappen. Jag försökte trösta och klä stackars sonen som var ledsen. Båda tappade napparna, tre hade i med oss ut, men jag hittade bara en, när vi väl var ute. Sålunda fick jag köra med switch-tricket. Nämligen att låta den ena ha nappen, tills hon eller han somnar, sen lånar vi den, åt den andra.

Det var otroligt skönt att vara ute! Kameran packade vi ner under regnskyddet och så slirade vi runt i vinterlandet. Såna här gånger är jag så otroligt tacksam att jag har stora, kraftiga däck på vagnen. Och glada blev de av att vara ute (fast Isaac är lite sur på ena bilden). Milja slocknade snabbt, men Isaac tittade storögt runt sig och kippade efter andan när det blåste. Vi vände och vände på vagnen och gick sist och slutligen ganska långt.

(samma ställe två gånger. Om man fotar med blixt ser man hur mycket det snöar)

Två gånger hörde vi stora, krasande ljud! Grenar, fulla med tung snö, bröts av på träden. En tallgren vid Friskstigen, en del av ett stort träd nära vårt hus. Jag tänkte på skolbarnen som leker överallt och tycker det är bara kul med omkullvälta träd. Var försiktiga där ute, allihopa!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: