Hoppa till innehåll

Inte utan mitt måttband

8 december, 2011

Hur mycket man än umgås på nätet, Facebook eller via bloggar, är det inget som går upp mot att träffas på riktigt. Tack ÅD för julfesten och knytkalaset igår, det var riktigt roligt och väldigt givande! Jag skulle ju inte prata om mina barn, men visst blev det en massa sånt ändå. Och en massa sång, roooligt!

Jag var lite rädd att jag skulle vara en trött och gnällig mamma idag, men det var nästan tvärtom. Jo, trött, men twinsen lät mig sova en stund med dem på dagen. Däremot flyger den egna tiden sin kos, när man sover med dem. Igår hann jag pyssla, klippa och göra en hel del saker inför kvällen, när jag var vaken. Allt har sitt pris.

Igår kröp/ålade Milja sig under vardagsrumsbordet, det låga, två gånger medan jag var ute i köket. Hon var arg hon blev när hon inte kunde lyfta huvudet! Idag hävde hon sig upp till stående, när hon var intill mig idag. Visserligen så att hon höll i mig och jag runt henne, men ändå. Hon är så snabb, lilla Turbonakki!

Idag somnade hon två gånger på min arm, i stora sängen. Hon har blivit med famnbebis än hon har varit på länge. Vi lever på golvet, de är ganska nöjda så länge struntar i att göra saker själv. Däremot är det lite svårt att veta vad de vill. Isaac gillar att sitta och nu har även Milja börjat uppskatta det. Men de kan inte själva ändra läge – ifall de inte ramlar – så man vet inte riktigt vart de vill och vad de önskar. Vi kramas, pussas, leker, bär, stödjer och står. De sitter i min famn samtidigt och det är tur att jag har två ben! 😀

Självfallet ska båda ha exakt samma leksak samtidigt. Därför är saker som har två ändar, som garn och måttband, väldigt bra! Då kan man dela med sin tvilling.

Allt vore rätt bra nu om snön skulle stanna nån gång och den här förkylningen stannar som rinnande näsa (jag vill däremot ha tillbaka mitt lukt- och smaksinne, inte ens kaffe smakar annat än vatten). Det är egentligen ett under att jag klarat mig såhär långt i höst, med tanke på att twinsen bokstavligen nyst mig i ansiktet. 🙂

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Maria permalink
  9 december, 2011 10:25

  Hej på Dig!
  Har följt din blogg väldigt länge och tycker fortfarande att du är lika bra 🙂 Du skriver om vardagen som den är; vissa dagar är bättre å vissa sämre! Så är det ju!
  Jag är jätteimponerad av dina stick-kunskaper! Det är finfina alster du gör! Därför tänkte jag att du kanske kan svara på min fråga 🙂 Själv stickar jag mest ”vanliga” sockar, vantar, mössor å så! Nu tänkte jag överraska min kompis å sticka sockor åt hennes 2-års pojke! problemet är att jag har noll koll hur stora dylika sockor ska va! Om man använder ”vanligt garn”, tex 7 bröder, hur många maskor sku då du rekommendera att man la upp? Å hur lång ska foten va? Det är ju bättre att sticka en storlek för stor än liten 🙂

  Hoppas ni har en jättefin dag i storstan! Här i Pampas blåser d 😦

  • 9 december, 2011 09:12

   Tack, va roligt!

   Jag skulle tippa på att göra foten ca 12 cm lång. Efter det, ta ihop. Och då räknar jag alltså från där hälen svänger. Om du stickar med 7 bröder räcker med med 40 maskor till småbarn. Det beror också lite på hur löst eller hårt du stickar, men inte så mycket fler maskor med så grovt garn. Satsa också på ganska långa skaft, det är alltid bra!

   • Maria permalink
    11 december, 2011 08:12

    Tackar för svaret! Tyvärr kom jag på en följdfråga 🙂 I detta fall, hur många varv sku du sticka hällappen? På ”normala sockar” brukar jag sticka 20 varv, men har på känn det blir för mycket här 🙂

    Tack än en gång!

   • 11 december, 2011 01:46

    Jag vet inte i antal varv. Tre centimeter innan jag tar ihop, ungefär, på den där storleken.
    Det var så lite så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: