Hoppa till innehåll

Bloggpriset 2011

14 november, 2011

Det här året är jag inte nominerad till Bloggpriset. Jag surade i cirka en och en halv minut och blev sen glad åt att några av mina favoriter var med! 😀 Om jag inte går på galan, ska jag i alla fall följa den via Yles stream. Oavsett, hoppas jag verkligen på att de har en bättre sändning än ifjol! Vad jag menar är att den på webben var så sjukt tråkig! Vad hände med mingelbilder? Live-uppdateringar? Intervjuer med folk eller de om är nominerade? Kör på, kör hårt, när det äntligen ordnas en gala! Istället visades bara slutet.

I och med Bloggpriset börjar man fundera på hur olika människor bloggar, varför man bloggar och hur man bloggar. Kan man ha för mycket bilder? Kan man ha för mycket text? Läser folk en blogg med bara text?

Det finns inget alldeles rätt och fel. Själv tycker jag det är lättare att följa en blogg som har lite bilder, i alla fall då och då. Vissa saker är svåra att förklara utan bilder. Däremot kan man också ha för många bilder, så att de som är riktigt fina faller i skymundan för den stora strömmen. Det är en sann utmaning – och nu tänker jag på mig själv – att välja bort bilder och ta fram bara de bästa eller de man gillar bäst.

För i slutändan handlar det inte om att man har en blogg för att man ska vinna nåt pris. Fast det vore väldigt roligt, det också! Jag fortsätter mitt race för att det är kul. Och för att jag gillar min blogg. Däremot tycker jag att jag har saknat en del skrivinspiration den senaste tiden. Hur sexigt är det egentligen att läsa om batatgrytor och sockor hela tiden?

Å andra sidan. You can’t please everyone, so you have to please yourself. Jag skulle inte klara av att ha en blogg där jag får instruktioner hur jag ska skriva och om vad. Urk, nej tack! Jag är glad åt min blogg, jag skriver för att det är kul och för att det här är mitt liv just ny. De som jag själv följer, gör jag för att det blivit en slags berättelse. Och för att vissa skriver så bra, andra fotar så inspirerande. Det måste finnas nån liten grej, nåt litet extra, som gör att man fastnar för en blogg.

Nu blev det här en väldigt lång text. Jag driver iväg i funderingar. Hmm, kanske man skulle trycka upp en massa t-shirts med min bloggadress och sen går jag på galan och delar ut dem till folk, för att få mer läsare? Hahaha, ja, blir nog bra!

Ett stort lycka till, till alla finalister! Må bäste man eller kvinna, vinna! Jag har redan röstat. Den som inte röstar, får inte ha nån åsikt, så det så. 😀

Annons
16 kommentarer leave one →
 1. 14 november, 2011 10:56

  Hoppas det finns stolar för dem i kategorin Årets blogg i år 😉 Fy vad ont jag hade ifjol av att stå och stå och stå. :-/

  • 14 november, 2011 11:07

   Det här året verkar det inte vara nån gravidboom bland finalisterna i alla fall. 😀 Men jo, stolar, bord eller nåt annat gemytligt i stora salen. Mer underhållning, överlag.

 2. 14 november, 2011 10:58

  Visst blev jag besviken också, inte för utebliven nominering (haha) men för att inte nån av mina nominerade hade passerat nålsögat. Jag kollade på de bloggar som fanns på listan och konstaterade att inga Bloggen.fi öht klarat sig till slutspel. 😦

  • 14 november, 2011 11:06

   Det var inte många från papper.fi heller. Vi får bli bättre på att skriva och göra väsen av oss. 😀
   Eller så är det så att det finns så många bra, att det bara råkade bli så.

   • 14 november, 2011 11:14

    Jag reagerade på att det var en sida från fejan som nominerats. De tar sig in överallt, tydligen. Och visst kan vi glamma till oss, jag måste bara lära mig mer om webdesign, skaffa en egen domän och sen: huka er i buskarna! 😀 😀 😀

 3. Jean - Bloggen.fi permalink
  14 november, 2011 11:26

  Hej!
  Tänkte bara berätta att sändningen blir annorlunda i år eftersom det blir som en tv-sändning. Och mer än så får jag väl inte berätta.
  Men jag kan lova att det blir bättre än ifjol!

 4. 14 november, 2011 11:42

  Nå jag har gjort mitt tror jag med bloggen, eller den har liksom haft sitt syfte och att vara med ifjol räckte nog ganska bra. I år hade jag ändå inte kunnat närvara eftersom det dessutom var mitt på en måndag 😮

  • 14 november, 2011 12:39

   Förstår vad du menar. Men jag har inte gjort mitt! Absolut inte. I’ll be back, haha! 😀

 5. 14 november, 2011 04:43

  Det är ju bra att det inte ser ut att vara samma bloggar år efter år i alla fall. Din blogg skulle nog passa med bra.

  • 14 november, 2011 09:23

   🙂 I år är det många ratata-bloggar som är nominerade. Men en sak saknar jag väldigt mycket: Att få tycka till om de andra, inte bara Årets blogg-bloggar.

   Det vore kul om man kunde få rösta på sin favorit i de andra kategorierna också, sen skulle juryns åsikt väga 50 procent och läsarnas 50. Eller nåt sånt.

 6. 14 november, 2011 08:24

  Jag saknar din blogg bland de nominerade… Jag saknar ”vardagsbloggarna” och ”tantbloggarna”. Jag tycker om bloggar med texten i fokus och nån bild.

  • 14 november, 2011 09:14

   Tack, jag uppskattar det! 😀 Alla har sina favoriter, det är säkert svårt för juryn att välja ut, när det kommer fler och fler bra bloggar. Inte behöver samma bloggar vara med varje år, det kommer fler chanser. Kanske vi är ännu bättre då, på bloggen.fi!

 7. 15 november, 2011 08:39

  Kommentatorn har noterat dig.

 8. 15 november, 2011 01:41

  Jo, det var lite snopet med så få att rösta på. Om juryn verkligen har tittat ordentligt på alla bloggar som kom in som tips är de nog duktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: