Hoppa till innehåll

Egen mat, inget hat

7 oktober, 2011

Nepps, de här ungarna äter inte burkmat. Inte kalops och potatis, inte Sjömansgryta. Jag skulle ju göra det enkelt för mig inför dagens babyrytmik, men det blev bara värre av att jag värmde burkarna. Nu fick jag i alla fall uppmätt hur mycket 2 dl mat är. Det var lite mer än jag trodde. Jag tror Isaac och Milja äter en och en halv deciliter tillsammans – av det jag gör.

Jag fick lite småpanik när de totalvägrade burkarna. Jag har inte testat så många olika, kanske det är problemet. Eller är det för mycket kryddor i? Jag får öka lite i den egna maten. Lagerblad, lite olika pepparsorter. Kanske testa ris med kycklingen. Men tänk om jag har skapat två batatmonster?! Om de inte äter den andra maten för att den inte är tillräckligt söt? Fast jag matar inte bara batat numera, oftast är det en blandning av kött, potatis, batat, zuccini (ofta), ärtor eller majs. Ofta fyra, fem saker samtidigt. Å andra sidan är det lite charmigt att de gillar min mat. Men skrämmande också! Nu är jag ju ännu mer fast, iik iiik! 😉

Precis innan vi skulle gå, kräktes Milja (förstås) på sina nya byxor och på mitt linne. Och Isaac var påklädd, ledsen och trött och grät. Jag fick slänga i mig min egen mat, för det tog så lång tid med deras. Höll på att glömma filt och skötväska. Lekfilten. Hur svårt ska det vara? Kaffe hann jag inte med.

Det gick bra ändå. Jag fick tid att växla lite ord med den andra tvillingmamman, som var ensam där med sina killar idag. De är en månad yngre. Vi konstaterade bland annat att det verkar som om det är mammor med dubbelnamn som får tvillingar. Hon använder också bara sitt första namn. 😀

Sen blev jag så trött på stan. På alla guppiga trottoare, på att väja för långa köer, på folk som stannar mitt på trottaren, utan förvaning (gör inte det, då kan jag inte garantera att jag inte kör på er, så blir inte sura!) på Galna Dagar och massor med folk överallt. Fick stå över en buss, den första var för full. Konstaterade att det är knepigt i vissa rulltrappor med vagnen, för den är på gränsen till för bred! Annars är jag van att åka i rullisar från Stockholmstiden. Snabbt och praktiskt.

Vi hämtade ut presenten från Liberoklubben också. Egentligen hade tiden gått ut, men vi fick det ändå. Tack Lindex! Och vi som glömde köpa våtservetter i köpstressen igår, perfekt med två paket (dock bara ena på bild). Det var tyvärr lite deprimerande att gå in till Lindex, för de hade så många fina linnen och allt. Twinsen sov, men jag har inte råd, även om det inte var några superdyra kläder. Stockmanns Galna Dagar hoppar jag över (fast jag kanske borde handla till twinsen där), för jag vägrar gå dit med en bred vagn och två ungar! Man blir varken poppis eller glad själv.

Hemma väntade en härlig överraskning! Novitas nya tidning på posten! Och en extra sockbilaga. Hurra, hurra! Nu jag kan öva på att göra annorlunda hälar och kolla nåt nytt mönster! Underbart! Jag hittade redan några favoriter och även om jag inte hinner göra så mycket, så kan man ju drömma och planera i huvudet. Och nu kommer solen fram och de små liven vaknade – jätteglada! Så bra, då hann jag blogga klart!

Nu, KAFFE! 😀

Annons
One Comment leave one →
  1. 7 oktober, 2011 08:50

    Köpte socktidningen igår..nu får jag öva mig på att först göra en vanlig hel och sen kanske pröva på nåt mer avanserat. Fina sockor dom hade i tidningen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: