Hoppa till innehåll

och nu…

6 oktober, 2011

… är den äntligen uppe på blockning. Den blev genast större och man ser ju mönstret. Vilket jag inte vet om det är bra eller dåligt, för alla skavanker kommer fram, haha! ;D Yay! Bra att ha söner som gillar såna där mattor förresten.

Förresten, på tal om pyssel. William plockade kastanjer i skogen. Va sjutton gör man med dem? Jag har läst i gamla Kalle Ankor att man kan rosta dem (fniss) men det är ju inte en så trovärdig källa. Å andra sidan, det är det ibland, men i alla fall! 😀

… och just det. Vi har nystat lite garn, twinsen och jag. En liten härva bara och så hann jag sätta upp 44 maskor till nya tågsockor. Så många varv hann jag inte med, men det är ju en början.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 7 oktober, 2011 03:38

  Åh en sån underbar färg på sjalen!! Precis min favoritfärg 🙂 Kastanjer vet jag att man rostar, jag har aldrig gjort det själv dock. Jag minns bara när jag var liten och mina kusiner kom norrut från Helsingfors, de hade alltid med sig rostade kastanjer som de hade köpt på salutorget 🙂

 2. fante permalink
  7 oktober, 2011 05:00

  Det här gör man med kastanjer 😀
  http://lilla-a-design.blogspot.com/2011/10/kastanje-djur-med-parlor.html

 3. Åbobo permalink
  7 oktober, 2011 07:11

  Jag misstänker att de kastanjer ni har hittat är hästkastanjer (det verkar vara ett bra kastanjeår i Åbo…) och de kan man inte äta, de duger bara som prydnader. Fyll en stor glasburk/glasvas eller en blomkruka och ha på balkongen kanske?

  • 7 oktober, 2011 07:45

   Jag kan inget om kastanjer, vi hade inte såna där jag rörde mig när jag var liten. 🙂
   Jag gissade nog på att man inte kunde äta dem. De fyller inte upp en vas, de är bara åtta. Än så länge i alla fall. Jag får be honom plocka fler. 😀

 4. 7 oktober, 2011 09:29

  Nämen titta där är ju sjalen 😀
  Jättefin, snurra den runt halsen och strunta i att nämna dem, så finns det ingen som ser småfel!

  Blir nästan inspirerad att ta upp dendär spetshalsduken som ligger halfärdig i nån låda, men är rädd att det blir nåt annat år, julklapparna först.

 5. annepauline permalink
  7 oktober, 2011 12:48

  I Paris säljer gatuhandlare rostade kastanjer i varje gathörn. Jag har aldrig köpt så jag vet inte hur de smakar. Det finns ju kastanjer här också, jag har en hel allé med kastanjträd där jag bor. Just nu trillar kastanjerna ner från träden, jag tycker att de är så mjuka och lena och sköna att gå och bara hålla i handen. Försök får du se!
  Underbart vacker sjal du gjort!
  Vet du om mönstret till tågsockor finns någonstans på svenska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: