Hoppa till innehåll

Nåt i plastväg

6 oktober, 2011
tags: ,

Efter alla vällingrabalder om prishöjningar, har vi faktiskt väntat med att ge twinsen välling. För att jag inte orkat koka nån egen. Speciellt inte klockan sex eller sju på morgonen. Ööörk, blöörk, det är ingen tid att orka göra mat, där går min smärtgräns.

Men nu har vi hittat en som kostar 50 cent, istället för 79 (eller ockerpriser som 89 cent och över på Sale och sånt)! Semper morgonvälling. Den måste ju prövas! Egentligen är ju inte 79 cent så mycket, men när det går två såna per gång och mjölk och annan mat, så blir det till slut ganska mycket pengar. Varför ska det vara så dyrt att ha barn? Det borde ju vara tvärtom. Ja, inte att man kanske får en massa pengar och hmm, man får ju redan barnbidrag… och .. äh! Inte sådär dyrt i alla fall. Och det här är bara början!

Och nya muggar har vi laddat upp med. De här:

De har mjuka sugdelar. Alltså av silikon. Förbryllande. I affären trodde jag det var bara vanlig plast. Jobbigare att hålla ren. Och ja, Milja har en rosa mugg, mest för att det är lättast att hålla reda på dem så. (Grön? Hmm, vem av dem skulle ha den gröna. Eller gula… hur var det nu igen. Så blev det med skedarna)

Isaac blev störtglad när jag och Mika kom hem. Han och Milja blev störtledsna när vi skulle gå, och vi blev lite förbryllade, för fammo är bekant. Det ändras väl hela tiden och så var de hungriga när hon kom. Fammo stannade med tvillingarna så vi fick handla ifred. Tack, det var så mycket lättare så!

Med alla nya muggar, hårda plasthaklappar och flaskor konstaterar jag att jag verkligen måste köpa en skötväska. Jag har gått omkring med de där små, ljusgröna, man får från BB. Det är bra, men det räcker inte med en sån liten längre. Blä.

Annons
11 kommentarer leave one →
 1. smamma permalink
  7 oktober, 2011 06:50

  50cent?? de e ju ganska billigt. jag har också bara hittat dom som kostar mellan 70 – 90 cent per burk. svindyrt! måste kolla hyllorna noggrannare nästa gång… 🙂

  • 7 oktober, 2011 06:57

   Ja, fast den är lite tunnare, märkte jag, än den där vanliga vällingen som William alltid vill ha. Men funkar bra!

 2. 7 oktober, 2011 06:55

  Semper har åxå vällingpulver, som är ännu billigare, och superlätt att bata blanda direkt i flaskan, och skaka om. Testa det! Mina gillar det, och det blir i längden mycket billigare, men är ändå inte alldeles för arbetssamt

  • 7 oktober, 2011 06:56

   Ja, jag tänkte faktiskt på det när jag såg pulvret. Man kan i alla fall ha båda hemma, så om man är riktigt trött, tar man färdigblandat. De gillade vällingen förresten, ingen tvekan om den saken! 😀

 3. 7 oktober, 2011 06:56

  Å förstås heter jag fortfarande Rockmom, och inte ellerckmom 😉
  Gissar att små tvillingtassar har varit på min dator igen.
  Får nog flytta den högre upp snart

  • 7 oktober, 2011 06:57

   Fniss! Det är ingen fara. Jag vet hur det är. Och dessutom går det ju en länk till din blogg.

 4. Mamafive permalink
  7 oktober, 2011 09:50

  Ai,kamala onko ne niin kalliita?? En edes oo tajunnut katsoa kun meidän pienin juo vain perunaporkkanavelliä. Vaikka nyt olen lopettamassa häneltä vellit ja sen myötä tuttipullot!! Herra on jo kuitenkin 1,5 v! Mistä ostitte nuo mukit? Ne oli tosi kivan näköiset!
  Hyvää viikonloppua teidän ihanalle perheelle!!

  • 7 oktober, 2011 11:53

   Det var en smyghöjning! Fammo märkte den och så har jag läst om det på ett par bloggar. William äter fortfarande välling, han är fyra och jag har inte riktigt hjärta att ta den av honom. Men han nöjer sig med att äta den ur förpackningen med sugrör eller ur en mugg.

   De är från Prisma. Det finns jättefina motiv, med Nalle Puh (det råkade inte bli på just den här bilden, men finns i affären!).
   Tack detsamma! 😀

 5. SivÖ permalink
  7 oktober, 2011 10:56

  Vi hade bara de där muggarna då A var liten (har dem väl fortfarande någonstans i skåpet). Jag tyckte det var bra med lite mjukare pip då han gnagde på den, åtminstone lät det inte lika mycket som då han gnagde på hårdare plastpipar på lånade muggar… Tyckte inte de var svåra att få rena, men de färgades snabbt av maten han åt och såg ganska hemska ut efter en tid (han drack alltså vatten/mjölk ur pipmugg till maten, han har aldrig druckit välling).

  • 7 oktober, 2011 11:58

   Jag hade också tänkt ha dem till vatten-/mjölkmuggar. Och precis, när det blir mer gnag får man väl byta ut dem, för den där gummigrejen slits ju snabbast. Förr hade vi en mugg som hette Taikamuki, åt William, men den hade inga handtag och det kom inget ur den om man inte sög. Den var bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: