Hoppa till innehåll

När man inte har tid att blogga, men tar den ändå

6 oktober, 2011

Jag fuskade med promenaden idag, eftersom det blåser ner regn och löv! Tyvärr var det inte särskilt mycket lättare att parera ut vagnen mellan leksaker, bord och genom balkongdörren. Och dessutom dra den där en stund, det finns inte så mycket plats. Men – jag blev inte genomblöt och hann sitta i fred ett litet tag, när de sov sin halvtimme eller vad det nu blev.

Tjeeeenare morsan! Har du tråkigt? Jamen du kan underhålla mig!

Den här tjejen är verkligen på G. Hon vill helst stå, sitta (kan med stöd) och ligga på magen. Inte på rygg. Absolut inte på rygg, nej nej! Sitta i famnen går bra ett tag också. Men brorsan, han är hur nöjd som helst med att sitta och smacka i sittern. Ibland vill han inte ens vifta med en leksak – för han har kommit på att den låter, om han håller i den och gör fart i sittern med fötterna. Smarta ungar! 😀

Däremot börjar det blir lite knepigt med underhållningen. Ibland önskar jag att en av dem sov i taget, men nu har de prickat in ett par korta sovturer samtidigt. Vilket är bra, men då rusar man genom blöjbyten, leksaksupplocklande, matande och allt, utan att hinna med så mycket bebismys. Nåja, kanske senare ikväll. Efter mat och en massa handlande (huu, jag grämer mig fortfarande för mängden som måste handlas) och sen. Kanske. Efter att William sover. Fast då kanske de också sover själva.

Min sjal då? Jodå, den blev färdigstickad och når runt halsen och tillbaka, men jag hade velat ha den lite större. Nån av ungarna har suttit i famnen nästan hela tiden, så jag har tappat maskor och kommit av mig i mönstret, börjat om och börjat om. Men det blev rätt bra trots allt. Nästa sjal får dock bli längre och större, när nu det blir. Det här garnet är i alla fall helt underbart! Det är trots allt första gången jag gör en sjal på rundstickor och med såhär mycket mönster. Och nej, den är inte blockad än, så den är lite för trasslig och ooplatt.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 6 oktober, 2011 01:16

  ..men otroligt fin..och färgen passar perfekt till din hy och ditt hår.. 🙂

 2. Pyssellisa permalink
  6 oktober, 2011 04:34

  Jättefin sjal! Vet du annars hur man gör skaftet till ”skråttasockor”? Jag har just lärt mej sticka häl (jej!) och skulle gärna sticka ett par såna som nästa.

  • 6 oktober, 2011 08:41

   Tack. 😀 Va roligt att du fått kläm på hälen, det brukar lösa det mesta och ta en sten från hjärtat. 😉
   Ja, det vet jag.

   Jag kan skriva det här, så får du kopiera texten och spara. Jag delar bara vidare av ett mönster som jag fått av en vän.

   Lägg upp 60 maskor. Sticka resår i 8 varv (eller 2-3 cm)
   Sticka syltamönstret såhär:
   Upprepa det som står innanför stjärnorna *-*
   r=rät maska, a=avig maska

   Varv 1: * 4 r, 1 a*
   Varv 2: * 3 r, 2 a*
   Varv 3: * 2 r, 3 a*
   Varv 4: * 1 r, 4 a*
   Varv 5 och 6: avigt
   Varv 7: * 4 a, 1 r*
   Varv 8: * 3 a, 2 r*
   Varv 9: * 2 a, 3 r*
   Varv 10: * 1 a, 4 r*
   Varv 11 och 12: rätt

   Upprepa varv 1-12 för att få fler åsar.

   Mönstret är delbart med 5. Till barnsockor, cirka 50 maskor.
   När du har gjort 12 varv har du en ”ås” eller en sylta. Jag brukar göra 5-7 per socka, men längre om garnet räcker och du vill ha långa skaft. Lycka till!

 3. Therese permalink
  7 oktober, 2011 09:44

  Tänkte fråga dej som är ”stick-expert” 😉 om vilket garn man skall använda till mjuka, sköna mössor? Hittar inget passande i butiken som dessutom har de rätta färgerna, vitt, rött o blått. Kanske du kan gissa vad det ska bli :))

  • 7 oktober, 2011 12:01

   Garn som inte kliar! Testa att sätta garnet mot huden/halsen ett litet tag. Babygarn funkar bra, men de är ofta ganska tunna. Jag skulle kanske ta Novitas Nalle-garn. Är lite osäker på klifaktorn, men det är lagom tjockt och finns i rätt färger. Jag stickade förresten en mössa i det tjocka Crystal ifjol och den var bra, men paljetterna kliade på insidan. 😀 Hoppas din mössa blir fin, det tror jag säkert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: