Hoppa till innehåll

Sex månader

22 september, 2011

Grattis Milja och Isaac! Idag är ni sex månader gamla! Lite före halv fem på eftermiddagen såg ni världens ljus, medan jag låg nedsövd och inte visste av denna världen. Sen fick jag er intill mig, jag huttrade som en gris, under värmetäcket och hade ont, ont, men jag kunde ha er med mig hela tiden och ni var friska, ni behövde ingen kuvös eller andningshjälp. Hurra för livet!

Man brukar säga att det första året med tvillingar, är den värsta tiden. I så fall applåderar jag mig och Mika, för att vi har överlevt såhär långt med förståndet i behåll. Nå nej, det har ju faktiskt gått ganska bra. Men enkelt är det inte, speciellt på kvällarna. Man sliter sitt hår när båda gråter och William är ledsen och inte vill, inte vill, inte VILL sova. Man har inte tid att magprutta twinsen på magen eller gosa med dem när man byter blöjor eller kläder, när den andra är ledsen. Och det är dammigt och stökigt överallt, kläder som borde vikas, bykkorgen dingar, det är alltid nån som sover i stora sängen, så jag borde byta (och tvätta!) ännu oftare och det ligger skräp under matbordet och leksaker över parketten och sand i hallen och man tänker att det här tar aldrig slut och att det inte hjälper att tänka att det går över, för man kan inte leva för något som ska hända om fem år eller femton år!

Och så kommer det nya dagar med nya krafter. Man kokar sin dagliga batat och sitt kaffe och kramar sina barn och tänker att vi har det så bra i alla fall. I morse somnade jag om, med en tvilling på vardera sidan om mig i sängen. Jag vaknade av att de tittade på mig, båda var klarvakna och låg och petade på sina fötter, men sa ingenting. De bara log, som om de sade: Jaså, du är vaken nu!

Heeeej, sa jag till Milja och hon började vifta med händerna och sa: ”eeee, eeej, eeee” och det lät precis som ett Hej! ♥♥

Idag firade twinsen med att äta batat, morot, broccoli och kött i en salig röra. Det toppade vi med en härlig puré av päron och mango, som Nestlé hade gjort åt oss. 😀 Sen badade jag dem båda, fortfarande bara sittande i handfatet och det var tydligen väldigt tröttsamt, för nu somnade båda två.

Jag lånar en vers av Gretaj, som passar oss väldigt väl!

Misslyckandet, liksom nattens mörker,
kanske får mig att sakta ner.
Men gryningen kommer,
solen går upp, och jag fortsätter på min väg.

Annons
12 kommentarer leave one →
 1. 22 september, 2011 11:07

  Grattis till dem båda två från fammo och faffa!

  • 22 september, 2011 11:26

   Tack fammo och faffa för att ni finns och hjälper oss så mycket, hälsar hela familjen! 😀

 2. heidi permalink
  22 september, 2011 12:14

  Tänk att ni fick tvillingar! det är så kul 🙂 om en liten stund kan de allt redan. som sin storebror eller som di här som åker skatebord och skjuter med pistol. Tony hawk goes pimp 🙂

  • 22 september, 2011 02:01

   Jaa! Det tycker jag med! Twinsen har gjort mig till en bättre människa och fått mig att förstå att man kan göra en massa saker, samtidigt som man är med sina barn. 😀
   Hah, helst inte skjuta, det gillar jag inte. Fast man kan väl inte förbjuda allt. I TV-spel är det ok.

 3. 22 september, 2011 04:49

  Grattis, grattis!
  Och vad kul att ni var ute på lunch 🙂 Har inte hunnit kommentera, för idag har vi nog lidit av regnsjuka här hos oss. Gnälligt och klängigt för hela slanten. Pust!
  Fast trots att det är SÅ tungt vissa dagar, så kan jag inget annat än njuta ändå. Det är ju nog ett UNDER att ha två ❤
  Kram på er!

  • 22 september, 2011 06:17

   Jag håller SÅ med dig. När vissa kvällar kommer har jag så NOG av allt det här, det är bara kladd och mat och städa och blöjor och man vill ta ledigt en dag, men det går inte. Det är gråt och gnäll och ändå ingen som sover och så börjar det här racet om imorron klockan fem. Eller nåt. KRAM till er också. Det är tur att de är söta. Men man saknar ibland lite mer tid åt sig själv. Typ att äta eller gå på toa ifred och allt sånt.

 4. Erica Wallenius permalink
  22 september, 2011 05:23

  Har idag lärt mig att barn på sex månader ska kunna/kan : svara med joller på föräldrars tal och att jollret förändras och ofta innehåller en konsonant och en vokal tex ba,ga,dä…Grattis till Isaac och Milja:)

 5. Mamafive permalink
  22 september, 2011 06:07

  Onnea Milja ja Onnea Isaac!!!

 6. JessicaB permalink
  22 september, 2011 06:19

  Grattis Milja och Isaac! Whatever, ge mig saker att kasta ner! Haha 😀

  • 22 september, 2011 06:39

   Jag vet inte hur många nappar hon har kastat bort idag. Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: