Hoppa till innehåll

Lunchen

21 september, 2011

Jag tog Rockmom på orden, efter förra inlägget och åkte in till stan idag för att luncha med busbebisarna och Mika. Det gick riktigt bra. Jag har inte åkt buss med dem förut. På dan är det i alla fall inga problem, det är ju alltid är färre som åker då.

Vi fick till och med äta vår lunch ifred, inte illa! Jag gillar Café Brahes salladslunch, fast priset är lite i överkant. Men ibland kan man väl gå dit. Bebblorna fick hemlagat mat. Milja satt i pappas famn, för stolarna var alldeles för stora (ingen vaddering) och alldeles för låga. Isaac tyckte det var perfekt, då nådde han ju. Här kan jag redan höra nån oja sig över bakterier och smittor på bordet. Jaha, säger jag till det.

Det var inga sura miner efter maten! Egentligen inte för heller. Fast de såg lite undrande ut, det var mycket ljud och prat, sånt vi inte är vana med hemma.

Såklart måste man besöka spelaffären när man ha två tokiga föräldrar. Vi bytte in några mot ett nytt. Det lustiga är att William inte ännu är så värst intresserad av dataspel. Fast han hinner gott och väl.

En annan mamma frågade mig om vagnen på bussen. Hon stod intill mig och klagade på att hennes syskonvagn, en Emmaljunga, hela tiden hade nåt problem med bromsarna, eftersom det är två mindre hjul och det sitter separata bromsar. Vår vagn är en Brio Double Swing och den är bra, men det här med kugghjulsbromsar är inte superbra. Kuggarna är av plast och håller på att böjas, eftersom det är mer barn än vanligt i vagnen. Däremot är det superbra att man kan vända upp handtaget, eller svänga det till andra sidan. Till exempel när man sitter i bussen eller åker hiss, för att handtaget inte ska vara i vägen. På det sättet är Brion en ganska fyrkantig vagn.

På hemvägen vaknade ungarna. Jag fick lite och kollade på fina hösten. Förut var jag alltid så irriterad över att William vaknade. Han ska ju sova! Länge! Nu vet jag att det är en lyx ifall de gör det, men om de är vakna, så är de det. De somnar nog sen ändå och jag hinner ju göra saker i alla fall. Speciellt om bara en är vaken. Det är skönt att få ändra sig!

Idag har jag en ny tröja, jag ska gå till körövningen, det regnar och vi klarade oss undan det värsta. Vi har ett nytt spel, vi fick äta en härlig lunch, bebblorna var glada och alla nöjda. Dagis har varit på utflykt och jag vet att William älskar deras skogspromenader och olika besök på konstutställningar, domkyrkan eller konserter. Underbara dagis! Jag håller på med ett roligt stickuppdrag. Det är riktigt bra nu! 🙂

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 21 september, 2011 08:37

  Vilken superdag du har haft 🙂 Jag gillar också Cafe´Brahe..både sallads lunchen och det söta. Bara älskar deras bullar..för att int tala om chokladtårtan..MUMS!!!

  • 21 september, 2011 09:05

   Morotskakan… stor och saftig. Men idag tog jag inget sånt, faktiskt. Det blev matning av barn och en kopp kaffe och då hann man faktiskt bli mätt och slapp känna sötsug. När kroppen hinner ”reagera”.

 2. 21 september, 2011 09:13

  Trevligt med ute lunch ibland. Och OM man får äta lite i lugn och ro. Du fick beröm för Pippisockorna idag också, åååh pippi sockor sa en kvinna och undrade om jag gjort dem men jag sa att en vän gjort dem så hon måsta bara studera dem nära hur de var stickade och hummade lite. Antar hon stickar hon med 😀
  Alvin talade genast om sockorna igen då såklart -) att han måsta få ett par stooooora såna så måttade han jättestort.

  • 21 september, 2011 09:29

   Åh, fina Alvin. Jag kan inte riktigt lova nåt, det är därför jag inte svarat. 😦 Jag har två andra vuxensockor på gång och jag borde få dom klara. Men var roligt att de blev uppskattade. Jag kan sticka till Alvin, men det kan dröja. Just nu stickar jag inte så mycket, för det är svårt att hitta tid. 😦

 3. Pia permalink
  22 september, 2011 08:29

  Det var trevligt att se dig i Cafe Brahe när jag har läst mycket din blogg 🙂 Du skriver så bra och bilderna är fina. Hoppas vi skulle kunna ses nångång?

  • 22 september, 2011 10:42

   Va roligt att du kom och sa hej! Ja, vi kan säkert ses, maila mig nån gång (kolla Om Bitte, uppe i menyn, där är adressen)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: