Hoppa till innehåll

Show

10 september, 2011

Ikväll såg jag, precis som många andra, Mia Skäringers show på tv; ”Dyngkåt och hur helig som helst”. Den gick både på FST5 och SVT1. Alla ni som kollade sparade därmed också de 400 kronorna det skulle ha kostat att gå på den live.

Jag håller med recensenten, det var trögt i början och jag visste inte riktigt om det var pinsamt att se henne ibland. Eller om det var intressant. För så mycket var ju bekant. Precis som det ska vara i en show, vars underton egentligen hela tiden är: ”Du duger som du är”. Mycket träffande, en del onödigheter, men helt okej underhållning en lördagkväll som denna.

”Det är ändå du som väljer, vem du är”. Så sant. Det var många äldre i publiken. En sån här föreställning borde egentligen riktas till lite yngre, de som kanske ännu trevar och undrar vem dom är eller vilken person man ska bli. Visserligen ändras man under hela livets gång, men jag tycker mig ändå ha valt redan. Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself. Och riva sitt fina manus, som man tror man har, sina stora planer för livet. För i den fula verkligheten blir det ändå som det är. Och ”alla andra” är inte sådär duktiga och lyckliga som de verkar. De är som du. Och som jag. Bra show.

Dessutom var hon grymt bra på att sjunga! Kanon!

2 kommentarer leave one →
 1. 11 september, 2011 07:32

  Håller med..lite pinsam i början..men det var ju pointen..kan jag tänka mig. Och på något sätt så fint..att stiga upp på scenen så där ”naken” med den int så perfekta magen..som dom flesta av oss har efter våra graviditeter.
  Jag har ännu int hittat mig själv. Så ”Du duger som du är” är ibland tröstande att höra. Tyvärr är det bara ord, som saknar betydelse då det är som svårast.
  Tänk vad du mår bra med dig själv som redan vet var du har dig själv. Vilken förmåga du bär på. Vilken lycka 🙂

  • 11 september, 2011 07:42

   För det mesta tycker jag så, men jag är ingen övermänniska som alltid funkar bra. Det är ju ingen. Då måste man kunna tänka att det går upp och det går ner. Det är svårt det där med att duga, precis som du säger. Och att vara nöjd med det man har. Det är en strävan man får jobba med varje dag och ta fasta på småsaker som gör en glad.

   Det är en sanning med modifikation att man är sin egen lyckas smed. Ja, delvis, det handlar om den där inställningen. Men det krävs olika livssituationer för att nå den. Men det går. 🙂 Att inse att det inte är perfektion man behöver, att det alltid finns mer att sträva efter, utan njuta av det man har. Här och nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: