Hoppa till innehåll

Utflykten

4 september, 2011

Det är väl självklart att man måste glömma systemkameran hemma, när man äntligen är ute på lite äventyr! Blä, va sur jag var på mig själv. Sen började iPhone-eländet med att ”ordna bibliotek” och stänga av sig mitt i vår utfärd dessutom. Fast det blev några bilder ändå.

Man behöver inte åka långt utanför Åbo för att hamna på landet bland kor, hönor, får och grisar, vid Tuorla gård. Där finns en massa saker: undervisningsgård, maskiner, grisfarm, observatorium, växthus och stor trädgård. Det är lite Österbottenkänsla, och samma aromer! 😀 Där strosade vi runt idag med en massa andra tvillingföräldrar. Det var ”pluralföreningen” som ordnade utflykten. Jag räknade till 12 eller 13 familjer. Nån av dem kan ha haft trillingar, om jag inte såg fel (de kanske var ett syskon?). Det kändes märkligt att vara ”vanlig”, en av de som har twins. Skoj!

Det enda tråkiga var att vi inte kunde klappa korna. Och grisarna såg vi bara genom ett fönster. Jag vet att det är av hygieniska orsaker – åt båda hållen – men det var lite tråkigt ändå. Fåren kunde man i alla fall mata och känna på.

Efter en lång, lång promenad, trängdes barn och vuxna runt matborden. Alla ungar rymdes i sandlådan, och tvillingbarnen satte sig intill varandra! Det kliar i fingrarna att skriva ”jag ser dubbelt” idag, men det gjorde jag ju inte: de flesta hade tvåäggstvillingar. Det var kul att se. Jag hörde nån av de vuxna prata om att deras tvillingar tydde sig starkt till varandra, även i dagiset, vilket jag förstår. Det kanske inte är så enkelt att växa upp till en individ, speciellt när man är liten, när det alltid har funnits en annan intill en hela tiden. Det där blir en särskild utmaning, att göra saker med bara ena tvillingen, när de blir äldre.

Isaac och Milja sov länge i vagnen, när vi skumpade över leriga vägar, förbi hagar och fält. Och medan storebror klättrade på traktordäck. Det var fint väder, men lite svalt. Skönt att vara ute och på landet!

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: