Hoppa till innehåll

Sockor, regn, vardag

29 augusti, 2011

Ju mer jag läser i Evas blogg, desto mer ”rama” tycker jag hon är. Att ungarna är med och kockar, att hon cyklar iväg med alla tre och sen fixar en massa saker. Vissa människor är såna där ”fixare”, saker bara händer och de bara görs. Det är bra, det ger såna som mig, lata tänkare, mer inspiration. Jag tänker: Men om hon klarar det, ska jag väl också klara det. Vad än det kan tänkas gälla.

Och så tänker jag på alla andra som är hemma med ett, två, tre eller många fler barn. På det som inte bloggar och gör ett lika tufft eller tuffare jobb. Sen tänker jag att jag vid det här läget inte längre tar nån stress över att behöva vara sådär cool eller orka samma saker, för att jag inte är likadan. Fast ibland borde jag ta mig i kragen och göra fler saker. Som att jag borde ha åkt till stranden i sommar. Mer än noll gånger. 😛 Nåja, jag gör ju andra saker istället. 😉

William fortsätter att älska den där träningsplatsen i skogen. Han vill hellre leka där än i en park. Fast inte alltid.

Fast vi hittar nya parker här vid grannhusen hela tiden. Det är skoj, då man kan gå dit en stund och låna parken. ^_^

Jag hittar nya blommor hela tiden.

Igår fick jag både Isaac och Milja att somna samtidigt. Men hah, säg den frid som varar. De steg upp senare igen och det blev jättesen kvällsgröt och så somnade de slutligen halv ett på natten. Än så länge är det ingen idé att försöka tvinga dem att sova. Det går inte. Så de är uppe då, tills de vill sova.

Och hmm… det är verkligen dags att göra nåt åt den här kalufsen snart.

Jag städar i Williams rum. Vi har fortfarande några hyllor där med våra saker, men det ska bli ändring på det. William behöver hyllorna till sina saker. Mitt i allt hittade jag en gammal bild på mig själv.

Idag ser vi på regnet…

… och Isaac funderar på livet…

… och Milja vill bara stå, stå! Det är inte långrandigt. …

… men helst ska båda vara i famnen. Samtidigt såklart.

Jag har fått klart ännu ett par sockor. De är redan bortlovade.

Det är samma, gamla mönster, Nutkin, jag tragglar. För att jag lärt mig det och för att det är så fint.

Snart blir mina skolkompisar färdiga med utbildningen, den som jag också började på ifjol. Jag hoppas det går bra för dem allesammans i yrkesprovet (visst heter det så, näyttötutkinto. Eller?) och jag hoppas jag får se dem i arbetslivet, åtminstone en del av dem, i framtiden. 😀

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 29 augusti, 2011 12:02

  Asch du är så duktig att sticka du. Vad tar du i pris för att sticka ett par babysockor? 🙂 Bara enkla pippi sockor typ 🙂

 2. 29 augusti, 2011 12:04

  Jättefina sockor!! Säkert uppskattade 🙂

 3. greta permalink
  29 augusti, 2011 03:29

  Du är absoluuuut tillräckligt duktig Bitte!!! Skulle inte klara att sticka sådana sockor om än jag skulle bli hotad med STRYK.

 4. 29 augusti, 2011 04:53

  En sån klänning har vi åxå 🙂
  Du är duktig som HINNER sticka.
  Fast å andra sidan så hinner jag springa..så det är kanske så att det man verkligen gillar att göra, det tar man sig till tid, fast vad…

 5. Mamafive permalink
  29 augusti, 2011 06:28

  Onneksi me ollaan kaikki niin erinlaisia. Yksi touhuaa aamusta iltaan,hoitaa lapset ja vähän naapureidenkin lapsia. Ja toinen ottaa rennommin. Mikä sitten on se oikea tapa…. Nii-i,ei tiedä. Enkä haluakkaan 🙂 Ja sitä paitsi sinä olet mahtava kutomaan ja ottamaan todella kauniita ja rikkaita kuvia!!!!

  Itse en OSAA istua paikoillani vaan kokoajan on saatava aikaiseksi jotain… Olisi ihanaa osata olla vaan. Iltaisin olen aivan puhki ja joka hitsin ilta mietin että miksi en vaan levännyt kun pojat oli päiväunilla. Tyhmä pää niin kärsii koko kroppa 🙂 :).
  Minun mies sanoo joskus kun valitan sitä kun en osaa levätä vaan kokoajan siivoan ja nysvään jotain. Niin hän usein sanoo, että molempia pitää olla, eli niitä jotka ei tee mitään jotta, ne jotka tekee että niille jäisi jotain tehtävää…… 🙂 🙂

  Toisaalta me viihdytään lasten kanssa kovasti pihalla ja puistoissa. Mutta en jaksa heidän kanssa ravata kaupoissa ja joka paikassa. Lapsen työ on leikki joten heille se suotakoon. Minusta ei saa ostoskeskusäitiä.
  Joskus on pakko kuitenkin shoppailla ja viedä lapsia muiden ihmisten ilmoille.

  Teissä siis sinussa ja kaikissa teidän lapsissa on tosi paljon samaa näköisyyttä.
  Mahtava ja ihana jengi olette 🙂

  Mukavaa viikko!!!

 6. 29 augusti, 2011 07:01

  Säger som Greta..du är verkligen en duktig Mamma. Och som sagt dina sockor bara för underbara. Lyckliga den som blir ägare till dessa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: