Hoppa till innehåll

Mat och prickar

22 augusti, 2011

Oj hjälp va ni läser. De senaste fyra dagarna verkar folk ha återvänt till sina datorer, för antalet läsningar och även unika läsare, har ökat ganska drastiskt. Tack för det!

En annan sak som är bra just nu är att det börjar en massa bra TV-program igen! Robinson, Fångarna på fortet, en del serier som forsätter; Navy CIS och Parlamentet. Yay, hurra och skoj! Dessutom kommer den fjärde Twilight-filmen senare i vinter. *miip!* ^^ Och så kommer det nya garn, höstnyheter! Jag ska inte skaffa mycket, jag håller på med de jag har,  men nån liten härva här och där, lär det bli.

Dagens Aha!

Nu vet jag vad det är för blomma, jag såg ju den på TV, i Trädgårdsdrömmar (tantvarning nummer tusen, det råkade vara på. 😛 ) och den där dansken som leder programmet hade en likadan i sitt växthus. Kaktusdahlia heter den. 🙂

En av matturerna ikväll. Jaha, här behövs man inte längre, märker jag! Tack för det! William kunde till och med lyfta Isaac så han satt och rapade. Åh, så praktiskt. Och så är han glad att han får hjälpa till, även om hjälpen ibland är lite kortvarig.

Min lilla appojke kunde till och med hålla flaskan själv en stund.

Ändå är jag inte helt lättad i själen. Milja har fått några utslag på handkanten, för ett par dagar sedan. Jag fattar inte vad det är. Små prickar, liksom, som flyter ihop till en röd fläck. Jag kan inte smörja den eller sätta talk, för hon har ju händerna i munnen hela tiden. Prickarna har spridit sig till några fingrar, mellan fingrarna, men ingen annanstans på kroppen. Är det för att hon har svettiga händer? Eller nåt annat? 😦 Jag googlar och läser i Barnläkarboken, men ingenstans står det nåt om handeksem. Bara att det kan vara ”kontakteksem” och bero på att man har vissa vantar eller nåt med nickel eller latex. Inget som hon har kommit i kontakt med. Jag måste ringa rådgivningen och fråga. Blä för prickar. 😦

Milja har dessutom varit lite gnällig de senaste dagarna, hon ropar HÖGT och GÄLLT om hon inte får vara i famnen. Sen vet man inte om det där bara är ett test, att hon inte vill vara ensam eller om det hänger ihop med nån slags överkänslighet, tänder eller mat. Men knappast mat. Tyckerinteom! Ovisshet är inte bra.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 22 augusti, 2011 09:46

  Fast jag int har sååå många lä’sare och läsningar per dag, märker jag också stor skillnad.
  Efter sommaren då TV utbudet har varit minimal är det skönt när hösten för med sig nya delar av favoritserierna och nya serier. Det har helt undgått mig..när börjar NCIS??
  Det är så oroligt då man int vet vad det är som felas barnen…hoppas du får hjälp då du ringer rådgivningen 🙂

  • 25 augusti, 2011 10:45

   Jag minns inte vilket datum NCIS började. Men det är i september tror jag, för de hade bara en kortare påannosering än.

 2. 23 augusti, 2011 03:36

  Det kan vara så enkelt att det just beror på att hon har handen i munnen hela tiden.
  Den är fuktig och blir därför irriterad..
  Det är min gissning 🙂

 3. 23 augusti, 2011 05:07

  Jag understöder Rockmoms teori.

 4. altorpet permalink
  23 augusti, 2011 06:15

  Jepp, så är det säkert! Jag hade en Gosse som sög på tummen…jämt…och han fick såna eksem runt tummen. Som tur är så slutar dom ju, i alla fall innan ”dom gifter sig”, som man brukar säga 😉

 5. 23 augusti, 2011 06:44

  Tack! Det känns tryggare faktiskt! Och blä, jag råkade ta bort en kommentar, var det altorpets?! Det var i misstag och nu hittar jag den inte. :,( ursäkta mig!!…. senare…. så, nu är den tillbaka! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: