Hoppa till innehåll

En konsert

23 augusti, 2011
En alldeles särskild kväll, ute med bra sällskap. Utan barn i några timmar, vilken otrolig lyxtillvaro! Jag njuter av att vara bland folk, utan att för den skull behöva umgås sådär särdeles mycket. 😀
Några timmar fritid och en kväll då solen gick ner över träden och himlen var strålande blå. Sen blev det faktiskt ganska svalt, det var tur att svärmor hade med sig den där filten, för den var skön!
Vi befann oss utanför Åbo slott, i Slottsparken och lyssnade till Bo Kaspers orkester och senare Jerry Williams. Egentligen gillade jag Bo Kaspers mest; deras smålugna, melankoliska, trallvänliga låter och roliga kommentarer:
”Vi i bandet har tretton barn tillsammans. En av döttrarnas far hade gått med i FB. Dottern skrev: Min pappa är med i Facebook, WTF?! Och farsan frågade vad det betydde. ”Det betyder Welcome to Facebook”. Vi vet inte var våra barn är, de kanske hamnar på nåt skidläger i Rovaniemi, men vi hoppas att det går bra för dem och att de hör av sig ibland!

ag fick höra en hel del låtar som var lite obekanta för mig, men även den underbara
Undantag, härliga näst bästa låt! De fick stående ovasioner efter konserten och efter inklappningen, ääääntligen de de bästa låtarna: Hon är så söt ♥ och  I samma bil
, som handlar om solidaritet, att acceptara varandra. Kärleeeek!

Bajamajor fanns det gott om, bra ordnat! De var dessutom rätt så fräscha, för att vara just Bajamajor.

Jerry Williams är inte en av mina favvoartister, men hans show var färgsprakande, medryckande och rolig! Varför måste man sitta ner? Det var några andra i toakön som också sa samma sak: Att det borde vara en lite mer intim stämning, inte sådär att man bara ska sitta och stirra. Det rycker ju i benen. Och jag kände mig som nån slags pressfotograf för att jag smet längst fram och fotade, då jag inte ens visste om man fick det. ”Andra gör ju också det!”. Teleobjektiv nästa. 😛 Kanske ett litet stativ. Jag såg hundra posér som skulle ha gjort sig bra på foto. Jag vågade bara inte stå kvar för länge. Finländarna är ju lite tillbakadragna, de vågar inte ens stå upp alla gånger de hör en bra låt. ”Det är inte så man beter sig”, känns det som. Ska det vara så?, som Sverker skulle ha sagt. 🙂

Tack Merja, Jarmo, Pirjo och Janne för en supertrevlig kväll! 😀 😀 Att den i artistväg gick helt på svenska, kändes nästan för bra för att vara sant i Finland. Kvällens avslutande bild var en uppblåsbar igloo, som var cool!
Annons
4 kommentarer leave one →
 1. annepauline permalink
  24 augusti, 2011 10:42

  Men medge att Jerry är cool! Han fyller ju 70 år nästa år, inte många sjuttiåringar som orkar hålla hans tempo. Jag var på hans show här för ett par, tre år sedan, jösses, så han höll igång. Svetten bara stänkte mellan varven. Det blev absolut svårt att sitta still!

  • 24 augusti, 2011 11:51

   Ja absolut, det är han! Och många av hans låtar är så medryckande, jag minns ju så bra ”Who’s gonna follow you home” och en massa andra låtar han gjort, eller gjort cover på. Dessutom sjunger jag ju själv, i kör, och vet hur svårt det är att framträda. Sen skuttar han omkring på scenen som och sjunger och har show – imponerande!

 2. 24 augusti, 2011 06:34

  Oj, vad roligt för dig…lite egentid gör susen..och Musik är aldrig fel. Tycker själv int så värst om Jerry Williams men medger att han nog är cool. Bo Kaspers är nog också mera min stil.

  • 25 augusti, 2011 10:44

   Live är alltid en speciell grej. 😀 J.W. var cool, på sitt sätt, speciellt då man rycks med av stämningen, det var fint. 😀
   Musiiiik – underbaaart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: