Hoppa till innehåll

Tack och stolar

18 augusti, 2011

Jag måste bara passa på att säga TACK idag. Tack till alla ni som inte vill kommentera, som jag vet läser väldigt ofta. Tack för att ni orkar följa mina ord och skriverier. Det är många jag har fått en hälsning från eller så har folk sagt det när jag träffat dem när jag varit i en affär eller på annat håll. Man behöver inte kommentera, läs på ni bara. 😀

Jag är också tacksam över att ni inte korrigerar alla mina stavfel. Ibland skriver jag ganska snabbt (just nu för att hinna när twinsen sover) och då skriver jag smultrin eller palstersnacka eller leden (ledsen). Vem vet, jag kanske hittar på något nytt, roligt, användbart ord? Palstersnacka är en favorit hittills, men jag vet inte riktigt vad det ska betyda. ^_^

Idag är jag väldigt tillfreds med mig själv. Igår hade jag en riktig röjardag. Röja som i att röja upp. Äntligen anar jag en botten i tvätthögen och jag njuter av en massa rena kläder som är i skåpen och inte ligger framme. Det värsta är stora lakan som tar så mycket plats att torka, när man vill tvätta flera. Jag bar ut ett par tunga, trasiga stolar, som bara stått och väntat på att gå ut. Det finns en massa mat åt hela familjen och dessutom gjorde jag en blåbärspaj som blev rätt bra. Jag vet inte hur många diskmaskiner och tvättmaskiner det blivit det senaste dygnet. Williams rum är städat, vardagsrummet är städat. Det låter ju som om vi aldrig städat här förut. haha. Nej, saken är den att man ibland får såna där ryck, då man ska fixa allt, allt på en gång och efteråt känns det skönt. Jag började en ny strumpstickning sent igår kväll och det fortsätter jag med idag.

Och så funderar jag på matstolar. Vilken stol tar minst plats i köket?

Vi har en sådan här:

Det skulle kanske funka med en likadan? Fast problemet är att golvet i köket är laminat och därmed ganska halt. Isaac satt i den där och kunde redan skjuta sig från bordet.

Ikeas Antilop har varit en favorit, men den har alldeles för breda ben. Två sådana får inte plats i vårt kök. Eller jo, men då är det trångt, trångt att gå förbi (eller öppna kylen).

En Stokke, Tripp-trapp vore bra! Frågan är hur långt de där benen sticker ut (stolens, bakåt). Men där väl ganska stabila? Problem: priset. Gånger två.

Den här är verkligen inte aktuell, men jag måste bara visa den i detta sammanhang. En sån hade jag när jag var liten. Och mina båda systrar ärvde den. Efter det har William och båda hans kusiner också suttit i den. Den har hållit, efter att den har fixats med ett par skruvar här och där. 😀

En Rinki kanske? Den kan användas som pall också.

Kanske nån annan typ av matstol i alla fall? Usch, jag vet inte alls. Förslag? Tips?

De jag egentligen skulle vilja ha är nog Stokkes stolar ändå, för är robusta och borde funka bra om man vill sätta två i bredd. Eller?

 

Annons
22 kommentarer leave one →
 1. fante permalink
  18 augusti, 2011 10:33

  Vi har en Stokke-wannabe: Emma. Den ser ungefär likadan ut men är mycket billigare. Och så gillar jag att barnen inte behöver sätta sig på vuxenstol direkt de är för stora för matstolen. De kommer ju så himla lågt ner då.

  • 18 augusti, 2011 11:32

   Ja precis, det var så jag också tänkte. Och så är det rätt så stabila. Ingen barnstol är så stabil att man nånsin kan lita på att de inte välter, men det finns ju olika bra. Ska kolla upp Emma. ^^

  • heidi permalink
   18 augusti, 2011 11:49

   Vi har också en stocke wannabe, antagligen den samma. finns säkert flera av dem som second hand dessutom. De är bra, lätta att sätta sig i både när man måste klättra in och nu när vi tagit bort stödskenan. Hos oss kan de i af inte skutta stolen ens nu som 3 åringar, men det kanske beror på golvmaterialet..?
   Bra stolar!

 2. 18 augusti, 2011 10:39

  En ros till dig Bittte med tre t! 🙂 Är ofta in och hälsar på, tack för allt du delar med dig av!

 3. 18 augusti, 2011 11:10

  Stokke äger 🙂
  Men jag har mina kvar sen 19 och 16 år tillbaka. Det var de enda i barnväg som jag inte sålde bort då pojkarna blev store.
  Och vilken tur ändå”!!

  • 18 augusti, 2011 11:33

   😀 Härligt! Det är ju sånt som både går att sälja och spara. De håller länge.

 4. 18 augusti, 2011 12:12

  Jag läser nog och tittar på bilderna, men kommenterar inte så ofta. Det finns ju inte så mycket att tillägga! 😉

  • 18 augusti, 2011 01:21

   Jag får kanske försöka skriva mindre detaljerat? 😉
   Nej, jag förstår, så är det oftast. Det är lika för mig när jag läser andras bloggar.

 5. Ulrica permalink
  18 augusti, 2011 12:22

  Vi har en Svan och är jättenöjda.

  http://www.lastenturva.fi/kauppa/product_info.php?cPath=163&products_id=840

  • 18 augusti, 2011 01:23

   Oj vilken snygg! Men lite i det dyraste laget om man ska ha två.

 6. Erica Wallenius permalink
  18 augusti, 2011 01:24

  Palstersnacka= snacka skit? 🙂

 7. 18 augusti, 2011 02:06

  Läser fortfarande! Kommentarerna uteblir av någon orsak. Kanske man borde äta lite palstersnacka.

 8. 18 augusti, 2011 05:05

  Vi har två stycken Antilop, men stort kök så de ryms bra. En fördel med dem är att det är superlätt att stapla dem på varandra.

  • 18 augusti, 2011 05:26

   W:s fammo har två Antilop, men det går inte i vårt kök. I så fall kan vi inte gå mellan bordet och diskmaskinen. Jag gillar stolarna, men vårt kök passar ungefär för två pensionärer, inte en fempersonersfamilj.

 9. 18 augusti, 2011 08:27

  Vi har den översta varianten men vi hade också en grön från början av 70-talet åt Lova, men efter att ha haft många barn i sig gav den upp till sist. Jag satt också i en sådan som barn och jag minns då jag hade den som stol med bord t.om. 🙂 Ett liiitet vagt minne bara.

  • 18 augusti, 2011 11:08

   De funkar i många lägen. Fast jag skulle eg. gärna ha de är Stokkestolarna… *suktar*

 10. vardagsparlor permalink
  18 augusti, 2011 09:44

  Vi hade en sån som du själv har haft som barn då våra äldsta var små (upps..är jag så gammal)…nu har mina syskon Stokke stolar åt sina och är mycket nöjda med dom..dom växer ju med barnet liksom..man har användning av dom mycket längre. Tror sonen min har planer på en sådan åt dottern sin 🙂
  Som sagt din blogg är en sann glädje att läsa, gillar den jättemycket 🙂

  • 18 augusti, 2011 11:07

   Tack, tusen tack. 🙂
   Ja, det känns som ett tag sedan man själv var liten. Men tur är väl det, jag vill inte gå tillbaka till några barnaår, jag tycker det år så bra som det är!

 11. Kim permalink
  19 augusti, 2011 03:55

  Vi har en Ikea (hos gammla mummo och syrran) en som den första (hos mummo) och en Stokke hemma.

  Ikea stolen tar väldigt mycket utrymme då bena går så långt ut, lätt att snubbla i 😦
  Stokke är enligt mig bäst, men den kostar ju en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: