Hoppa till innehåll

Post och sängar

17 augusti, 2011

Tjoho! Här är vi igen!

Hemma som vanligt, äter vidare, provar inga nya smaker idag, utan hankar oss fram med det vi har. De säger ju ”en ny sak per vecka” och det är faktiskt ungefär det vi har hållit oss till. Jag har kokat så det räcker till fyra mattillfällen, hälften puréar jag direkt och så sparar jag bitar, så de håller sig lite fräschare till nästa purétur.

Jag fick post till tvillingarna – två brev den här gången. Det var skoj! Annars har vi fått rabattsedlar och andra småsaker man får hemskickat, men bara i en uppsättning. Det är ju två barn, höh! Muksu har en massa reklam, till och med en broschyr på svenska, så den bläddrade vi i och tog sen glatt emot de små haklapparna. Perfekt ju!

Isaac visste hur man ska sätta på den, verkade det som. 😉

Nu har vi höjt upp bottnen i Williams gamla spjälsäng. Den har stått i sovrummet, men det har hänt att W har smugit sig dit på morgonen. Egentligen spelar det ingen roll; han kommer han till vår stor säng varje natt, fast vi bär honom till sin egen. Vi noterar däremot att twinsen var 4 månader och 3 veckor gamla när de började sova i egna sängar/fick separata sängar. Visserligen sover de inte alltid i samma säng eller på samma ställe längre, eftersom en sover i vår säng, en sover i deras (gemensamma) säng eller så sover en i babygymmet, den andra på soffan och så vidare.

Än så länge går det bra att ha dem att sova i samma rum på nätterna, eftersom de sover riktigt bra. Om vi hamnar att flytta den ena, vet jag inte vart det skulle bli. Det måste ju vara nåt rum där man kan höra om bebisen gråter. Hmm.

Milja provar sitt nya täcke, som vi visserligen haft ett tag, men som jag inte tagit fram. Nu är det tvättat och ”monterat”, fast det egentligen inte behövs. Det är ganska varmt i sovrummet och alla ungarna sparkar av sig täcket ändå. Men det finns i alla fall där, om man vill mysa eller blir kall.

Jag älskar alla de där barntextilerna från Ikea. Den som Milja har (eller eg Isaac också, jag tycker båda kan ha den) är Torva Smultron och den är ny för i år. Jag vill ha hela sortimentet, alla glada Vitaminer och Fabler och Kusiner och allt var de heter. 😀

Jo förresten, jag måste visa vad William fick från dagis i fyraårspresent! En jättefin, virkad nalle! Och ett kort med en vers på baksidan. Fina, fina dagis, att de lägger ner sån möda på ungarna. Det gör mig riktigt glad!

 

De två solstrålarna och lillprins Bus har åkt till fammo&faffa en stund nu, så jag är helt ensam. Jag måste dammsuga och ta itu med den-där-högen-med-rena-kläder-som-jag-helst-inte-vill-se. Mika förebereder sig för loppet.

W förbrukar kalsonger så det står det härliga till. Speciellt när han känner sig utanför och kissar ned både dem och två, tre t-shirts per kväll. Stackars liten, jag försöker förklara varför man inte ska göra så, att han inte är ensam, att vi är här tillsamans, att vi ser honom ändå, men det går inte riktigt hem. Han säger att han vill flytta till farmor. Jag vet att han bara testar oss och han säger det motsatta när han är hos dem, men jag förstår också att det skulle vara bra med en egen gård och allt det där. Men det känns lite ledsamt ibland, för man vill ju räcka till. Varför är det så att allt ska hända samtidigt? Man borde skaffa sig en bra karriär (okej, i mitt fall, hinna jobba lite mer över huvudtaget), man ska ha tid för hemmet, träna och hålla igång, hinna jobba ihop en massa pengar, fixa hus, villa, vovve, trädgård och spara pengar och sen hinna leka med ungarna också?!

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 17 augusti, 2011 04:11

    Det är mycket man borde, men lite man måste. Det är bra att påminna sej om.

    • 17 augusti, 2011 07:56

      Så sant. Vissa dagar ligger det bara på, längtan att behöva göra mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: