Hoppa till innehåll

Tårtförberedelse

13 augusti, 2011

Det vankas stora planer här i huset. Födelsedagsplaner. Sådana där som ska vara s-u-p-e-r-hemliga och jätte-m-y-s-i-g-a. Jag minns fortfarande när jag själv var liten. Det var min mormor som kom in med presenter till mig, för hon bodde ju i andra delen av vårt hus och var således den som ofta fanns hos mig/oss. På dagen D, på morgonen prasslade hon med pappren, jag hörde henne, (för det var ju alldeles för spännande att somna om!) men såklart låtsades jag sova. Jag minns rummet, jag minns att sängen stod där i hörnet, men jag minns inte hur gammal jag var. Det var i alla fall innan jag var sex år. Och det var speciellt, för jag fyller år fem dar innan jul, så det var ju så kul med nåt ”redan då”. Jag är förresten glad att mina kids inte fyller år nära jul, det är småtraumatiskt när man är liten.

Hon bar presenterna, kanske på en bricka. Och så sjöng hon: ”Med en enkel tulipan, uppå bemärkelsedan, jag har den äran, jag har den äran att gratulera”. Hon kunde inte så många fler rader, men de där etsade sig fast och blev vår lilla trudelutt. En trudelutt som innebar glädje, värme och överraskningar!

Ikväll, på senkvällen, bakar jag tårta med Milja. Hon kan inte sova, utan har lärt sig göra fart själv i den fjädrande sittern och oooh, vad det är roligt.

Ska jag försöka lägga henne, frågar Mika, som har burit omkring på båda twinsen, som störtgrät när jag skulle läsa för William. Han (Mika) var rätt trött vid det här laget, klockan var över elva.
, svarar jag, hon somnar väl sen ändå. För jag har tröttnat på att försöka lägga ungarna att sova om jag vet att det inte går. Bortsett från William, som behöver en vänlig knuff och hjälp på traven ibland.

Så där sitter hon, min partner in crime, och gungar och kvittrar. För prata är hon bra på. Nu väntar vi på att kakan ska svalna så vi kan skära ut en fyra. Jag har lovat William en kaka som ser ut som siffran fyra. När han fyllde tre fick han en buss. Det är inga märkvärdiga kakor jag gör – helt vanliga bara, men lite chokladmousséfyllning, grädde och jordgubbssylt. Dekorering med blå grädde (karamellfärg) och godis. Det blir bra det! Och så måste kakan ”dränkas” med lite mindre än en deciliter läsk, det lärde jag mig och så ska det vara för att den ska bli saftig.

Receptet, tja, det är anno 1984 eller liknande och funkar hur bra som helst.

Veckans husmorstips:

Ta en kopia av ett recept du håller kärt, eller sätt en plastficka runt det, så slipper du undra ”vad stod det där egenligen” om det blir kladdigt. 😀

PS. Milja somnade jättefint, efter att ha guppat på en lång stund med mig. Nu ska jag fixa fyllningen. DS.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 14 augusti, 2011 07:19

  Spännande med 4 års kalas, för 4 åringen 🙂 (och såklart att få se glädjen i barnen)

  • 14 augusti, 2011 09:31

   Oooh ja, det var mycket känslor. 🙂 Och glad var han, den lille killen. Eller nej, han är ju stor nu!

 2. Mamafive permalink
  14 augusti, 2011 07:49

  Kääääk.kirjoitin jo yhden kommentin mutta unohdin tuon CAPTCHA coden ja niin se teksti katosi!!!

  No mutta,uusi yritys!!!
  Ihanaa että teet itse kakut! Olen ostanut meidän kaksosille aina yhteisen kakun. Mutta teillä voi olla eri juttu kun on tyttö ja poika! Ehkä nalle kakku tai joku sukupuoli neutraaliton juttu menee!!! Jos siis haluaa jonkun kuvion.

  Nyt blääh alkoi tv:stä Wallander mutta tuo englannin kielinen,blääh en tykkää!!
  Wallander on niin hyvä ihan ruotsinkielisenä!! Oletko katsonut tätä englantilaista versiota??

  • 14 augusti, 2011 09:30

   Blä, jag vet, jag brukar göra samma sak. Ett tips. Nästa gång – skriv koden först och sen inlägget. 🙂

   Det är ganska roligt att baka och det brukar bli ganska bra, så att jag är nöjd, så jag ska fortsätta med det så länge jag orkar.
   Ja, kanske det blir två kakor i alla fall. Egentligen beror det på hur mycket gäster det blir. Med det här receptet kan man också göra så (så länge de är små) att man antingen delar upp en stor långpanna i två delar och gör lite olika kakor, eller så gör man en stor som kanske är olika färger/delad kaka.

   Wallander är bäst på svenska. Jag har sett på båda, men tycker bäst om den ”riktiga”. Det är så knasigt när det för det första är en annan snut och sedan är de i Sverige och pratar om svenska orter och namn, men är engelska! Fast man kanske vänjer sig efter några filmer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: