Hoppa till innehåll

Papper och pappor

13 augusti, 2011

– Är det Milja du håller nu.. Nej, Isaac! händer det att Mika säger ibland. Inte för att tvillingarna är jättelika, men i vissa vinklar händer det att även vi tar fel på de små liven. Även om de har olika kön.

Speciellt om det är mörkt eller om det är en situationsspecifik plats. Att vi är vana att se den ena i famnen. Det har fortsatt vara ”pappas flicka” och ”mammas kille”, fast vi växlar ganska ofta. Och på dagarna när jag är hemma med dem båda två är det mindre sånt.

Idag schasade jag ut man och barn på en promenad (W var inte hemma) för att få slå in lite paket för mig själv. Jag skulle ha gjort det igår, efter shoppingturen, men jag slocknade på sängen lite efter tio, intill Milja. Det är lättare att ha henne brevdvid sig i sängen, för hon tar mindre plats. Isaac ska liksom breeedaaa uuut sig och vifta med armar och ben. Milja brukar passa på att äta på brorsans hand, när han sätter den ovanför henne.

Jag blir alltid så frustrerad över de här presentpappersrullarna. Varför är det så lite papper per rulle? Det är ju bluff och båg! Barns presenter är ofta stora, det behövs flera meter papper. Jag betalar hellre en liten slant extra för att att slippa de här urk-rullarna.

På tal om födelsedagar:

Det ska bli intressant att fira tvillingarnas födelsedag. Till en början kommer de i alla fall inte att protestera fast man gör en tårta. Eller ska man göra två redan då? Hmm, det där blir sånt man får klura på senare. Det är ju inget jag har nån erfarenhet av. De är ju två individer, vilket jag försöker hålla hårt på, men eftersom deras behov än så länge inskränker sig till att vara i famnen, matas och bytas blöjor på – och de är av olika kön – känns de inte så klurigt. Än.

I övrigt:

Underbart väder och över 20 plusgrader! Här står balkongdörren på vid gavel och vi njuter av sommaren. Inte hösten, inte än. 🙂

 

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 14 augusti, 2011 06:48

    Jag har en bekant som har tvillingar. Eller ja, jag har flera bekanta som har det men P brukade alltid fira namnsdagar för sina pojkar. På så sätt fick de båda en dag som var bara deras. Jag vill minnas att hon brukade ge en present då och flera på deras födelsedag. Nåt att testa när bebblorna blir äldre kanske?

    • 14 augusti, 2011 09:34

      Det är faktiskt en bra idé. Fast i så fall får jag fira Isaac på min egen födelsedag. ^^ Men absolut något att minnas, jag har förstått att andra än din kompis gjort så också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: