Hoppa till innehåll

En fredag

12 augusti, 2011

En vanlig dag. Jag är så trött på den här huvudvärken som hållit i sig en vecka nu. Vad är det för virus som snurrar? Eller är det bara min skalle som snurrar?

Jag sitter och nystar garn med bebblorna i köket. Det går bra, de är ganska nöjda länge. Milja vill ta i garnet. Hon gräver ner händerna i det. Jag tar fram lite garn ur gömmorna, har något nytt, försöker matcha. Lägger upp till en sjal, men håller på att bli knäpp, för att det är så krångligt. Jag är disträ och trött. Strumpmakare, bliv vid din läst, eller hur var det? 😦

Ikväll ska jag iväg och handla födelsedagspresenter åt W. Jag är inte alls taggad, men blir det kanske (eller inte) när jag kommer till affären. Han har redan markerat några intresseområden och önsketing.

 

Ikväll är det dags för Perseiderna igen, alltså ett meteorregn som har mest aktivitet den 12 augusti varje år. Jag kollade upp varför det heter så. Aha, det ser ut som om de kommer från stjärnbilden Perseus. Typ. Och så är det fullmåne. Crap att man inte kan fota det. Det ser aldrig så bra ut, som man själv ser det.

”Meteorregnet inträffar när jorden skär banan för kometen Swift-Tuttle. Längs med banan sträcker sig ett ”meteormoln” (det så kallade Perseidmolnet) av partiklar som har frigjorts från kometen. Det mesta av stoftet i molnet idag är ungefär tusen år gammalt, men det finns en yngre del av molnet som härstammar från en ström som lossnade från kometen 1862. Hastigheten hos meteorer från denna del är betydligt högre än genomsnittet. Meteorerna är oftast mycket små – i storlek med sandkorn – och överlever därför mycket sällan ända ner till marken.”

Bild och text lånad från Wikipediasidan.
Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Gina permalink
  12 augusti, 2011 02:35

  Stackars dig…det KAN vara stark sol…då kan det räcka med en reflex o sen är det igång…Tag en Ipren ..ibland kan det faktiskt bryta en ordentlig värk…och sen kan det vara bra…inte roligt när det håller i sig…Kan ju vara spänningar i axlarna också..eller kombinerat..om du nu suttit länge vid din läst 😉
  önskar dig god bättring å det snaraste…

 2. 12 augusti, 2011 03:00

  Kan bara vara trötthet också..många uppvak och mycket att stå i. Känner av det själv ibland 😦

 3. 12 augusti, 2011 06:04

  Försök ta det lugnt och bara meditera de gånger du har möjlighet. Inte behöver du alltid göra nånting. Känner igen mej, men då berodde det på blodtrycket. Har du kollat ditt?

 4. 13 augusti, 2011 11:40

  Tack för svaren, Gina, Rockmom och mormor 2.

  Jag tror det har att göra med nån slags förkylning. Eller det att sömnen hela tiden avbryts, så att man sover sämre. Blodtrycket borde inte vara högt eftersom jag får blodtrycksfall så lätt, men nej, jag har inte kollat det. Senast var tre månader sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: