Hoppa till innehåll

Masten

6 augusti, 2011

Vi sitter och köket, sonen
och jag. Tvillingarna sover och jag njuter av friden. Istället för att jag hela tiden ombeds springa till Ws rum, ritar vi i köket. William har upptäckt att man kan mäta med linjal. Han ritar vägar, hus med sex våningar och båtar.

– Jag rita en mast som är 15 meter, säger W stolt.
– Oj, det var en lång mast, längre än på faffas och fammos båt. Den är 11 meter.
Han funderar ett tag.
– Den är nog 11 meter.
– Jaha, lika stor som faffas.
– Nee! Jag ritat ju bara på ett papper, inte med metall!

20110806-064509.jpg

20110806-064544.jpg

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Merja Hänninen permalink
    6 augusti, 2011 04:05

    Lysna på sonen din! Masten är nog 19,3 m. Imorgon mot Åbo, hoppas vi, bereonde på vädret. Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

    • 6 augusti, 2011 06:52

      Jag kom faktiskt inte ihåg hur lång masten var. 😀 Men jag vet att den är skitlång. ^_^ Han sade femton för det är den högsta siffran på linjalen. I annat fall vet jag att det är sonen som brukar veta vad det handlar om. Om man har missat en skylt när man kör, är det bara att fråga honom vad det är för hastighetsbegränsning i det här området. 🙂 Ha en fin seglats, hoppas på fina vindar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: