Hoppa till innehåll

Stickfeber

4 augusti, 2011

Det är inte bra jag som har stickfeber – hela världen har smittats. På dagens stickcafé var det en tjej som postade den här bilden, ur dagens blaska. Jag har lånat den med tillstånd. 🙂

Hurra för stickning och garn, säger jag bara. Jag läste i en annan artikel att en massa artister, bland annat Madonna, hade setts sticka. Men hon börjar ju ha åldern inne för det också. 😉 Stickning är najs – och ekologiskt! Men inte så billigt, det är enda kruxet.

William, jag och Isaac har nystat mer garn ikväll. Jag har två väntande Nutkins på gång, ett favoritmönster. Nu förstår jag varför folk lär sig ett mönster och sedan stickar många par av det. Man minns det ju bäst och så finns det vissa mönster som bara är så bra att de etsar sig fast.

Tänk att något grått kan vara så snyggt. Jag som annars tycker att grå är en lite tråkig färg. Inte den här. Och dessutom handlar det ju om sammanhang.

William och jag kom inte riktigt överens om hur snabbt vi skulle nysta. Han ville använda nystvindan som ett roder eller som en ratt och hade lite bråttom. Fast för det mesta hjälper han bara till och gör fart. Det är bra, för då behöver man inte dra och då blir inte nystanet för hårt.

Jag hittade mina stickade sockor, ett par som jag gjorde när jag var gravid. Isaac var så söt med dem, men de passar egentligen bättre om man har en annan socka under. ^_^ Och de var så lätta att göra, mesta räta maskor och sen byta lite färg, maska av och sy ihop.

Annons
7 kommentarer leave one →
 1. 4 augusti, 2011 10:03

  Det är verkligen inne nu. har själv tre olika garn till tre olika tröjor i min garnlåda. Tröjorna skall naturligvis åt Cecilia. Det är faktiskt otroligt synd att garn skall vara så dyra !

  • 5 augusti, 2011 09:05

   Det är bara att sätta igång med andra ord. 🙂 Skönt med alternativ. Och roligt att ha någon att sticka åt!
   Ja, det är det. Men så är det bara.

 2. 4 augusti, 2011 10:03

  Jaaa..å den gråa färgen..helt härlig 🙂

 3. 5 augusti, 2011 03:11

  Jag stickade massor för 20 år sen, innan jag fick barn..efter det har det inte funnits tid. Inte för mig iaf. Kanske man borde börja igen?!

  • 5 augusti, 2011 08:51

   Ibland har man inte lust. Jag hade en paus på 15 år. Sen kom det tillbaka och med amigurumi, fast i virkväg. Sen övergick det till lite stickning och vem vet vartåt det barkar. 🙂 Det tar tid, det medges, fast samtidigt kan man ju sticka när man ser på tv. Inte allt, inte sånt som kräver att man följer ett mönster väldigt noga.

 4. 5 augusti, 2011 05:29

  Grått är snyggt, tycker jag. I Madelintosh garnet är det ju dessutom lite liv så ytan blir inte ”platt”, om du vet hur jag menar 😉 Bra också med hjälpredor 😉

  • 5 augusti, 2011 08:50

   Jodå, jag vet vad du menar, det är det som är så snyggt med just detta garn. Jag har två till härvor i mörk rödbrunt och en annan i mörkt olivgrön. 🙂 Fast jag älskar fortfarande det blåa garnet mest, det som var i de förra Nutkinsen. Jag har ”gråa perioder”, i klädväg också. 🙂 Och grått är ju snyggt. Jag tycker speciellt om det tillsammans med vitt och svart. När man har en kraftig hårfärg, som jag, borde man klä sig lite mer i grått, det vet jag, för jag har sett på syrrans bilder (hon är min modeguru) och hon är jättesnygg i såna färger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: