Hoppa till innehåll

Batat, mat och krångel

4 augusti, 2011

Vissa dagar har man en extra stark längtan att få en liten extra stund för sig själv. Det är dagar då båda tvillingarna varit lite extra krävande eller ledsna under en längre period. Eller som igår då vi trodde att de somnat för natten. Men icke, Milja var vaken till halv ett och där gick den kvällen åt till att trösta och vagga. Och dagen efter går det ganska bra, men de vaknar halv sju och så är rumban igång. Visserligen sov de lite till när jag petade in nappar hela tiden, men det är svårt att få något gjort.

Då menar jag inte som att sticka eller andra egna intressen, utan att koka batat, purea och plocka undan kläder, fixa med disken. Jag är i alla fall nöjd med att jag kunnat prata i telefon med två olika personer en stund och dessutom fixat med en försäkring.

Och idag gick det rätt bra att äta: batat- och blomkålspuré. Isaac äter ju nästan med aptit. Jag köpte en Mam-tallrik som är ganska bra. Den har en sugpropp så den hålls bra på bordet (när den tiden kommer) och den har två ”våningar” så det är lätt att få upp maten. Nackdelen är att om man har en lång sked, så ramlar den lätt ut och så är det puré överallt.

Efter maten är det Bebisbingo. Eller med andra ord: Vem rapar först?

Man känner inte sig så värst glamorös i det här läget. Isaac har superkissat på mitt nya linne och en kjol. Det är bajsblöjor med jämna mellanrum (jag minns ett tag att William bajjade fem gånger om dan. Jösses, det blir tio med två!) Milja nös batat över ett annat linne, så jag blev alldeles prickig. Jag bär sitters fram och tilbaka mellan kök och vardagsrum. Drar dem i vagnen, flyttar dem till golvet, soffan. Isaac har blivit så stark, han tryckte sig in under en kudde idag, som var en bra bit ifrån honom. Det går bra om man bara lever på deras villkor hela tiden och inte ens försöker något annat, men det funkar ju inte så.

Och jag vet inte vad det gråter åt. Är det tänder? Är det maten? Är de ovana eller missnöjda med nåt annat? Jag skulle ha haft besök idag, men det blev inte av och det kanske var meningen så. Jag hinner knappt äta själv mellan varven och då blir jag ännu grinigare.

Så jag svettas, bär vidare och hoppas att Mika inte har tänkt gå på nån superlång löprunda ikväll. 🙂 Medan jag skriver i bloggen drar jag vagnen med andra handen. Eller så sitter Milja i min famn. Jag behövde nån slags paus i den här bubblan och bloggen funkar bra. Det ska väl finnas såna här dagar ibland också.

 

Dagens irritationsmoment:

1. Finns det överhuvudtaget nåt spamfilter som uppehålls av bloggen.fi? Det är supertröttsamt att ha över 70 spam varje dag att rensa undan. Jag bloggar ULRer och svartlistar e-postadresser men nu kommer det spam med olika adresser och mail, så det går inte. Man ska väl inte behöva stänga av kommenteringen på alla gamla inlägg? Dåligt, HSS media!

2. Banker och försäkringsbolag som säljer på en kreditkort eller försäkringar. Jag skaffar väl mina egna försäkringar? Och pensionssparar redan ganska mycket. Fattar ni att jag inte vill HA något RUTTET kreditkort ALLS? Över min döda kropp. Jag har köpt en tvättmaskin på kredit, men då visste jag att krediten är borta på tre eller sex månader. Det är det längsta jag kan sträcka mig. Det räcker med bostadslån. Kredit är skit. Det här med krediter ska jag fortsätta i ett annat inlägg, men jag anser att det är en mänsklig rättighet att inte behöva använda krediter. Tyvärr kostar det lite extra att bara ha ett vanligt bankkort, vilket jag anser är fel.

6 kommentarer leave one →
 1. 4 augusti, 2011 02:03

  OJ vad Isaac e lik sin pappa o Milja e lik dej! 🙂

 2. annepauline permalink
  4 augusti, 2011 02:24

  Milja ser ut som en levande blunddocka och Isaac, den lurifaxen, han har så finurliga, kluriga miner så man lämnar sittande med ett stort leende på läpparna.

 3. 4 augusti, 2011 05:23

  Kostar det på riktigt mera att ha ett vanligt bankkort? Det var det DUMMASTE jag hört idag, på riktigt 😦

  • 4 augusti, 2011 05:56

   Ja, det är helt gratis att ha ett kreditkort, men det kostar nio euro per år att ha nåt annat. Sen frågade hon mig ”är du säker på att du inte vill ha ett med kredit?” och jag sa JA! Jag vill inte ha några dumma krediter, det behövs inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: