Hoppa till innehåll

Fotofografen

15 juli, 2011

Nu ska jag försöka sätta mig ner och skriva den här texten jag haft i huvudet hela halva dagen. Isaac sover, men inte Milja och klockan är över ett. Suck. De sov jättebra under dagen och åt mycket i taget, ibland med fyra timmars uppehåll för att vi helt enkelt glömde bort att de var hungriga och de verkade bara nöjda. Så är det vissa dagar. De sover som änglar och man blir nästan orolig att något är fel.

Men det jämnar ut sig någonstans, så är det med det mesta. Nu är de väldigt vakna istället, får inte fatt i sömnen. William somnade också sent, lite innan halv tolv och det hör inte till vanligheterna. Vi har försökt få honom att sova en stund på dagen, för att han inte ska bli så hemskt trött och less på allt på kvällen. Det straffar sig med att han istället somnar supersent och ändå går upp vid halv åtta på morgonen. Fast det vore ganska okej, om man slapp vakna och mata barn mitt i natten.

Nu ska jag ändå inte klaga! Milja och Isaac har sovit rätt så bra på nätterna för det mesta. Visst kan det gå sent, som nu, men hellre så än att de vakar klockan fem och framåt på morgonen. Då är jag mer trött.

Dagens mysiga stund:

Mika och William stack iväg på äventyr till stan och jag stannade hemma med bebblorna. De var på bra humör, jag sjöng Ted Gärdestad-låtar åt dem och de skrattade och pratade. Det var riktigt rörande. Sen hann jag ta fram dammsugaren, dammsuga i ett par rum i lugn och ro och plocka undan leksaker, klossar och bokstäver (dessa oändliga bokstäver) innan de åkte fram igen på kvällen. Då har man i alla fall hunnit få undan lite damm. Och mitt hår. Mitt arma, långa hår som är överallt.

Dagens snyftis:

Inte bara dagens, det händer varje gång. Alltså, jag kan inte läsa den här boken. Det är länge sedan vi haft den, men eftersom det är segelsäsong, passade jag på igen. Varenda arma gång vi kommer till det här stället, så har jag gråten i halsen och tårar i ögonen. Sist hamnade jag att pausa, bara peka och försöka hitta ord. FAST  jag försöker att inte ha det. Något inom mig tycker att det är så fruktansvärt ledsamt att den här pappan, som hamnar i sjönöd, suckar över sin segelbåt som sjunker. Sjöpolisen räddar familjen, men inte båten. Ynk-mamma! Jag vet att det är på låtsas, ju!

Dagens William:

Den gossen, den gossen. Han kommer att bli nåt stort (hoppas bör man). Idag stod jag och klädde på mig efter duschen, där William förstås hade varit med hela tiden.

Mamma, du lägger på din AH, säger han. Den kan nog vara en AH.
För en kille som älskar bokstäver är det logiskt att A och B hör ihop. 🙂

Senare på kvällen pratar vi mycket och länge. Kramas, pussas och finurlar om väder och vind, skratt och gråt. Och bitande djur.

Jag tycker inte om humlorna som beit då vi var ute och gå.
– Menar du mygg?
Ja, jag tycker inte om myggona.

Mamma, jag har klappa alla myggor i skogen. Med gummibåten! Jag har pratat med dem och sagt att de får int bit!
Jaha. Jag vet fortfarande inte vad han och farfar har gjort med myggen och gummibåten, men det låter våldsamt. Fniss! Vad sa de då?
De sa ”okej”.
Sen fnissar han.
Mammaaa. De sa SURRK! Han fnissar åt sina egna påhitt. Plötsligt vänder han ryggen åt mig och blir dödsseriös:
Jag skoijjaa bara, de kan int prata. He e bara på låtsas.

Han är en sån lurifax! Det är roligt att prata allvar med honom för man vet aldrig vad nästa grej är, som dyker upp. 😀 Han vet så otroligt mycket, men hittar på ännu mer. Precis som det ska vara med barn och fantasier.

Dagens ord:

Mamma, du är nästan.. fotofa. Fotafo.. Fotofograf!
– Tycker du att jag är en fotograf på riktigt?
Nä, du är en fotofograf bara på låtsas.

Haha! Barn kan man inte lura! Och i såna här sammanhang säger de alltid sanningen.

Nu lyser fullmånen knallgul, som ett hål på himlavalvet. Jag önskar jag kunde fota dem och förmedla stämningen, den här trolska, varulvslika natten, där allt är tyst och fuktigt, men så vackert. Jag önskar jag satt vid ett stilla hav på en solvarm klippa och såg månen slänga sin skära över vattnen som ett vackert silvernät. Istället sätter jag upp en bild av den vackra, brinnande himlen igår kväll. Plus en redigering av den, som såg lustig ut.

 

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. 16 juli, 2011 03:51

  Våra somnar absolut senast klockan 8, går inte att få dem å va vakna längre, en sen vill de ju såklart mycket gärna vakna just fem 🙂 Idag fick jag Aaron att somna om igen efter 20 minuter, men Annéa vakna klockan 6, så nu sitter hon och jag och läser bloggar på tumis. Tjejgöra 😉

  • 16 juli, 2011 07:47

   Vad är det med det där magiska fem? William vaknade länge klockan fem också, fast då var han äldre och ville INTE sova nåt efter det. Huu, hemskt.

   Rocka på, skönt att de verkar sova längre i sträck nu i alla fall! 😀

 2. 16 juli, 2011 09:01

  din blogg är så fin att läsa, den har som jag förut nämnt liksom tagit ett skutt och utvecklats något enormt, blir det något mer ”Årets blogg” så kommer du säkert att stå där igen ^^ Garanterat. Den tar liksom upp ”allt” kan man säga, rakt av, upp o ner, precis som det är att vara mamma, utan att vare sig försköna eller förmörka 🙂 fint där.

 3. 16 juli, 2011 06:44

  Håller med Anna här ovanför. Det är en sann njutning att läsa din blogg. Den är sååå verklig. Förresten så är ditt hår jättevackert tycker jag 🙂 Och dina barn underbart söta. Lilla William har då roligheter att säga 🙂 Vad bra att du skriver ner allt här på bloggen så att du sen då han är äldre kan göra en tillbakablick över allting. Man glömmer så lätt.

 4. 16 juli, 2011 07:48

  Tusen tack Anna-Maria och Hanna. Vilka fina ord ni öser över mig. *rörd, glad*
  Jag läser själv bakåt i min blogg ibland. Tänk så bra om jag blir dement, då får jag kolla vad jag gjort här! Fast nej, det är inget att skämta om egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: