Hoppa till innehåll

Mellandag

14 juli, 2011

Här är det lyxigt värre. Jag hittade en artikel om mjölkskorv och började med projekt: Rensa ungarnas skallar. De har ju en del hår, så det var inte så enkelt. Egentligen är ju mjölkskorv inget farligt, men jag tyckte att det började bli en del, så jag hällde på babyolja, väntade ett tag och kammade sedan ur det mesta. Det var faktiskt ganska lätt. Förutom att det där fjället fastnade i en oljig kam. Nåja, åtminstone är båda ungarna badade.

Idag… har det varit en lång dag. Jag läser om andras semesterfirande eller kvällar ute, fester eller vad som helst – och det känns så fruktansvärt långt borta just nu. Jag är här i min mammabubbla ett bra tag till. Med oljiga kammar, sprattliga treåringar och repigt parkettgolv. Men det är samtidigt Livet. Fast ibland undrar jag om sånt här som PMS blir värre efter att man fått barn eller om det är vanligt att det ska bli tårar varje gång. Kanske nån vill straffa mig för att jag inte ammar.

Jag vill till Österbotten NU! På fläcken (sa Prick. På pricken, sa Fläck).  Jag behöver en röjningssåg, en öl och min familj där.

Dagens siffra: 2287 steg = garnaffär och bibban. Och nu – äntligen – har jag betalat för den där boken jag haft på vift i ett halvår. Jag sa redan i början att jag kan ersätta den, för jag visste att den var försvunnen. Av alla de böcker vi lånat är det den enda som kommit bort. Ingen har gått sönder heller, så jag ville bara betala, men det var sååå svååårt enligt vissa som jobbade där. ”Nej, det är det sista vi vill göra”, sa en kille.

Idag var det inga problem. De kollade så att boken inte fanns i hyllan redan av misstag, skrev ett kvitto och jag betalade 15 euro. Skönt att slippa tänka på den mera. Om jag hittar den av nån märkliga anledning, är den vår.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Mamafive permalink
  14 juli, 2011 07:55

  Heippis!
  Mä olen monesti myös miettinyt tätä loma/kotona olemis juttua! Kun joka päivä on ihan samanlainen on se sitten maanantai tai perjantai. Tuntuu että jokainen fb kaveri hehkuttaa että jeeeeee,perjantai. No,minulla se vaan nostaa ärsytyksen pintaan. Eli ihan sama onko se viikonloppu vai ei… Ymmärsitköhän asian pointin,selitin varmaan sen aika sekavasti.
  Tai kun joku työssä käyvä valittaa että, äh sähän oot lomalla kokoajan kun oot lasten kanssa kotona. AAAAArrrggghh,se vasta ärsyttääkin. Vai että lomalla,hihihihi!!!
  Oma valintahan se on tietenkin, kun pidän kaikki lapset kotona enkä vie päiväkotiin.
  Sydän ei vaan tykkää ajatuksesta että lapset ovat minun läheltä poissa. Pojat (kaksoset) menevät kyllä syksystä seurakunnan kerhoon joka on kerran vkossa,2h. No,on sekin jotakin…..
  Lähdemme nyt viikoksi mökille joten en pääse lukemaan sinun blogia,itku.
  Joten toivotan sinulle hirmusti voimia ja iloisia kotipäiviä vauvojen kanssa. 🙂 🙂
  (kamalan pitkä teksti taas)

  • 14 juli, 2011 11:06

   Heeej! Härligt med en lång kommentar, låt komma bara, ”leta koma baaa” som vi säger på dialekt. 😀
   Jag tycker inte om helger längre, för då kommer ingen vanlig post, då är affärerna inte öppna som vanligt och allt sånt. Eller nä, jag skojar lite grann, visst är det helg, men det är – som du säger – inte riktigt samma sak. Mika är ju hemma på helgerna och William. 🙂

   Det är underbart med folk som är hemma länge och orkar ta hand om sina barn! Själv var jag ju inte hemma mer än ett och ett halvt år med William, få se hur det blir med tvillingarna. Jag har ju tänkt fortsätta med mina studier, men det är inte säkert det passar när som helst under året med det heller. På sätt och vis skulle jag vilja vara hemma, för det är enkelt (ibland) och tryggt då man har sina rutiner. Inga barn som ska kläs och fixas på morgonen eller dras iväg med till dagis (fast William frågade faktiskt efter dagis häromdan och ville gå dit).

   Två timmar är inte mycket, men alltid något. Med tiden blir det säkert mer. Allt har sin tid och var sak har sin plats.

   Jee, härligt att få vara ute på landet eller vid havet – passa på och njut! Men det känns trevligt när du säger att du kommer att sakna min blogg. Den försvinner ingenstans (om inte bloggen.fi kraschar igen, hahah!). Hah. Hah. Oh god no. Det hoppas vi inte. Njut!!!

 2. 15 juli, 2011 12:22

  Det var länge sen sist, känns det som. Har nu läst fast mig här hos dig. Vilket härligt dop ni verkar ha haft och vad roligt för dig att få ha dina nära och kära omkring dig och din familj.
  Säger också som du blääähhh åt det grymt varma vädret…fast nu är det ju passligt svalt som bäst..är själv helt rädd att det på söndagen då vi har konfirmation skall vara +30 grader varmt. Huvudsaken är ju kanske ändå att det int regnar 🙂
  Blir sååå inspirerad då jag ser dina härliga garn..bara jag också sku kunna sticka sockor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: