Hoppa till innehåll

Paus

1 juni, 2011

Egentligen har jag inget vettigt att skriva. William ser på Bamse, jag snuvar och snörvlar, Mika steker något. Isaac pratar med den som lyssnar. Milja sover. Det är en gäspig kväll. Bra så.

Förresten; vad gör en ”perhetyöntekijä”? Är det en rådgivare eller någon som ger konkret hjälp? Jag är inte riktigt på det klara med vad vår hälsovårdare sa.

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. Tvåbarnsmamman permalink
  2 juni, 2011 06:33

  Verkar inte vara någon som vill svara på vad familjearbetare är… 🙂 Här i Pedesi är de vardagshjältar som kommer hem och hjälper till med det som behövs i familjer. Ibland i familjer med handikappade barn, ibland som förebyggande barnskydd, ibland bara som en hjälpande hand eller avlastning. Här är de som extramammor som gör det som borde göras i ett hushåll, men de är dock inte städerskor som kommer och röjer upp hem i annat fall än om familjemedlemmar också deltar i det. De kan vara ute och leka med barnen, laga mat och sådant vardagsgöra. Määään (som Let´s Dance Tony säger), det kan ju vara annorlunda arbetsuppgifter som familjearbetarna i Åbo gör.

  • 3 juni, 2011 09:12

   Tack ska du ha för svaret! 😀

   Jag kände mig en smula korkad när jag frågade om de där sakerna av vår hälsovårdare. Sen svarade hon lite vagt med att säga: ”Nja, de gör nog inte sådana saker (som jag sa), ni får diskutera”. Sen trodde jag det var nån slags kurator, det var ju ingen som sa nåt rakt ut. Men nästa vecka skulle personen ifråga ringa direkt till mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: