Hoppa till innehåll

Bröd och mys

25 maj, 2011

Idag hade vi slappmorgon. Inget måste-stiga-upp för den här myshögen. Istället låg vi där, som vi brukar ibland, i en enda varm hög av täcken och trasor. En av tvillingarna sover på min mage, den andra tätt intill – det är ett vinnande koncept för ledsna barn – i alla fall med 99 procents tillförlitlighet. Funkar dock inte när de är hungriga, såklart. 😉

Idag spelar jag mer sommarmusik, jag siktar på att sticka några varv. Jag hann få klart ett par sockor igår (hurra, det tog bara en evighet!) men det är inte lätt. Det går att sitta vid datorn och klicka på lite FB, men allt annat blir begränsat, på kvällarna. Då har båda bebblorna sin Skrik-och-Bröl-period. Så somnar de runt halv ett eller ett och sover natten igenom, bortsett från att de vaknar och vill ha mat.

Jag har ett matbröd på jäsning. Det känns trevligt när man kan baka ett bröd genom att bara höfta innehållet. Sen kom jag på att jag glömt saltet, så jag fick knåda in det. Vilken tur att jag kom på det då. 😉 Nu är alltså tantifieringen total; här spelas gammalmodig musik, det stickas, virkas och jag bakar. Det fattas bara en spinnrock, kardor och en katt hos oss. Katten – kommer inte att hända eftersom sambon är allergisk – men kanske jag går på nån kurs och får karda egen ull någon gång. Det vore coolt. Yay för tantålder!

Dagens Miljalilja:

4 kommentarer leave one →
 1. 25 maj, 2011 04:04

  Det låter fint 🙂 Karda ull själv, det vore nåt… det har jag faktiskt inte gjort fastän jag gjort en hel del annat i tantkategorin…

 2. Tina permalink
  25 maj, 2011 07:04

  Hejsan! Jag undrar vad du har för typ av bärsjal och var du har köpt den?? Är du nöjd med den??

  • 25 maj, 2011 07:15

   Jag har fått den av en vän. Den heter Baby Bundler i elastiskt tyg: 100 procent bomull.
   Ja, jag tycker massor om den! Skulle jag köpa en ny, skulle jag säkert skaffa en likadan. Den är enkel, den består bara av ett jättelångt tygstycke. liknande finns t.ex. på Ozbaby.fi och Kimperi.com och säkert en massa, massa andra ställen också. Jag funderade på en ringsjal, det har jag aldrig provat, men den här duger fint. Kanske det blir en Manduca när bebblorna blir lite större.

   • Tina permalink
    26 maj, 2011 05:27

    Okej, tack! Funderar på att skaffa en sjal nu när vi har bebis nr 2 på G, men det känns som att det finns ett helt hav att välja och vraka bland så det är ju kul att höra lite vad andra tycker om.. 🙂
    Manduca har jag också förstått att är väldigt praktiska men sen när barnet är lite större och stadigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: