Hoppa till innehåll

Bibban och tåg

18 maj, 2011

Mamma-son-kväll, we like!

Jag och William var till bibban tillsammans. Där finns en massa roliga böcker. Förutom att William vill klättar på kuddarna och leka i lekhörnan, har han börjat intressera sig för böckerna på allvar. Han vill vara med och välja. Han springer inte ifrån mig som en galning och vill gömma sig. Tvärtom är han rädd ibland för att inte hitta mig. Hurra, hurra – jag som trodde att det där springa-ifrån-mamma skulle hålla i sig ännu längre. Det är faktiskt jätteroligt att ha med honom.

Det finns så roliga maskiner, med mojänger och molijoxer på, som man får trycka på. Hurra för såna pilliga knappar! 8)

Sen tittade vi på bilar i stan. Vi såg en Corvette.

– Oj, ha du siitt, en Corvette, visst er a bussi? Skåda nu, ti har rund lampona tä bak, säger jag och så tar vi ett extra varv runt parkeringen för att han ska se den.
– Mamma, tå jag fyller sju år ska vi ha en Sorvett och vi ska bo i sjuvåningshus! kommenderar sonen.

Jaha, framtiden är ju solklar!

Sen handlar vi lite mat och åker hem och bygger tågbana. Det har blivit svårare att bygga med honom, för vi vill båda bygga på våra egna sätt. 😉 Och han vill ha de finaste loket. Oftast vill han ändå att jag bygger, han kör med det längsta tåget och bygger om lite. 😉

Det går jag inte med på, säger jag och låtsas sura, man ska turas om, annars vill jag inte vara med, säger jag och låtsas sura.
Okej mamma, säger han och kopplar loss loket och tar ett annat.  Man kan förhandla med barn, de lyssnar faktiskt bara man behandlar dem som jämlikar. Och han hade loket hela tiden, men det är bra att testa på det här med att ”dela med sig” ibland, det är faktiskt roligt att testa vad han går med på.

Jag fick förresten veta att det finns någon speciell som gillar våra tågbanor. Det känns ju extra roligt, då har vi nån konkret nytta av att fota banorna. Såhär kan du bygga, C! 🙂

Dagens FB-status:

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: