Hoppa till innehåll

Långsamt

12 maj, 2011

Dagens bästa artikel:

Jag saxar:

Tutkijat arvioivat, että epäidenttisten kaksosten syntyminen ei olisikaan solubiologinen sattuma, kuten tähän asti on ajateltu, vaan evolutiivinen sopeutuma. Toisin sanoen, jos äiti on riittävän voimakas ja hyväkuntoinen, hän voi edistää lisääntymismenestystään synnyttämällä kaksi lasta kerralla.”

Kort sagt på svenska: Den som föder tvåäggstvillingar är tillräckligt stark och i så god form att hon är gjord för det och lever längre. Det låter ju verkligen bra, när nån forskare säger det. Ändå handlar det ju bara om slump, enligt mig. Fast jag är ju inte forskare.

Den där artikeln gjorde mig glad, liksom det faktum att jag hittade två passade byxor/shorts vid Only idag. Min mage ser ju inte ut som förut, men det är så skönt att nåt passar; leggings-shorts och ett par med trendig resårmidja. Dock har jag ännu inte kommit hur högt eller inte, man ska dra upp dem. 😛 Säljaren i Only-butiken kände igen mig. Senast jag var där är över två månader sedan, kanske tre! Är jag så minnesvärd? 🙂 Hon sa att hon kom ihåg när jag var gravid. Jisses.

Dagens tittut!:

Isaac kan vända sig själv till ryggliggande, om man lägger honom på mage. Milja är på gång. I början orkade hon hålla huvudet uppe mycket längre än I, som bara vinglade runt, men nu har det vänt.

 

 

Ikväll när vi skulle se.. eller höra på ESC var det ett väldigt skrikande. Mika satt med Milja och jag med Isaac, jag med sjalen. Ingenting verkade bra, inte ens mat. Och knips, det gör dom båda alldeles jättehårt. Ibland undrar man verkligen vad som är fel, när det ska gallskrikas en timme efter matning – också.

 

Det går lååångsamt framåt med stickningen. 😦 Jag vill ha tid, men har inte. Nåja, långsamt leder också någonstans, som det heter.

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. kicki permalink
  13 maj, 2011 04:15

  ”Toisin sanoen, jos äiti on riittävän voimakas ja hyväkuntoinen, hän voi edistää lisääntymismenestystään synnyttämällä kaksi lasta kerralla.”

  Ordagrann översättning: Med andra ord, om modern är tillräckligt stark och i god form, kan hon främja sin förökningsframgång genom att föda två barn på en gång.

 2. 13 maj, 2011 09:16

  Det låter otroligt, för då betyder det att kvinnorna i min släkt är ovanligt starka. Har just fått en släktkalender från min Farmors sida av släkten. Där förekommer det tvillingfödslar till höger och vänster genom årtionden, nu som bäst väntar min kusins flicka tvillingar som skall födas riktigt snart. Min Pappa var tvilling och min Farmor hade tvillingar som syskon. Tror nog det har något att göra med generna också, säga vad dom vill 🙂 Ha ett skönt veckoslut du och de dina 🙂

  • 14 maj, 2011 01:17

   Kanske ni är ovanligt starka i er släkt? Jag vet inte om det stämmer, men det kändes roligt att läsa det i alla fall. Jag lever på tanken att det är så.

 3. 13 maj, 2011 09:17

  BTW btxorna på bilden är ursnygga och sockorna bara för härliga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: