Hoppa till innehåll

En äkta lååång fredag

22 april, 2011

Inatt lade twinsen i en ny växel. Gråta otröstligt-växeln. Det är hemskt. Både för att man blir så uppgiven och för att man blir så trött. När sedan klockan blev halv sju, ville W gå upp. Jag har sovit två timmar i bästa fall, jag vet att jag sov, för jag drömde något osammanhängande.

Jag misstänker direkt de där D-vitamindropparna, som vi började med igår. Om vi får två mistlurar istället för bebisar, vägrar jag fortsätta med dropparna tills bebisarna blir lite större. Fast jag vet ju inte än, måste testa igen. Men det här är ju helt sjukt, de blev som förbytta över en natt, speciellt dottern.

Till all lycka finns svärmor och svärfar nära! Vi hade redan planerat en visit hit idag, nu känna det extra fantastiskt att få vila lite extra och då njuta av all god mat sen. Det här är lyxliv! Eller kanske en överlevnadsstrategi. 😉

20110422-013054.jpg

15 kommentarer leave one →
 1. 22 april, 2011 11:21

  Är det Devitol ni ger? Jag fattar inte varför de envisas dela ut dem på hembesöken (i alla fall här) eftersom så många bebisar får ont i magen av dem (det sa hälsovårdaren själv också…). Testa Jekovit istället, det brukar vara snällare för små magar.

 2. 22 april, 2011 11:52

  Åhå d-vitaminer..det har jag glömt ge nu igen.. Mina barn kommer säkert att få grymma bristsjukdomar då jag bara kommer ihåg att ge dem typ var tredje dag 😉

  Håller med Pyssellisa annars, testa med andra droppar!

 3. Nina permalink
  22 april, 2011 02:59

  Hej! Vi testade både Devitol och Jekovit och det resulterade bara i magknip. Fick tipset av en kompis att köpa D-tipat istället som var mildare för små bebismagar (det här var dock 2004 så jag vet inte om de finns mera). Kämpa på!

  • 22 april, 2011 07:34

   Det är just D-tipat vi har, men de kanske fick för mycket nu i början.

 4. lillsickan permalink
  22 april, 2011 04:39

  men har ni smakat på jekovit ? De smakar äckligt ! Har du testat Rela dropparna ?

  • 22 april, 2011 07:33

   Vi har inte haft jekovit, det är D-tipat vi fick av rådgivningen. Vi använder Cuplastop, som är Cuplaton med samma tillsats som i Rela-droppar, en kombination. Det är tydligen en ny produkt.

 5. 22 april, 2011 05:14

  Jo, Jekovit smakar fruktansvärt, men bättre det än ont i magen!

 6. 22 april, 2011 06:16

  Vi har alltid kört med jekovit, för då behöver man inte tänka på att förvara dom i kylskåp. Smaken är väl något man vänjer sej vid?Åtminstone här tycker barnen om dom, fast jag tycker de smakar hemskt. D-vitamin är viktigt att få i sej, både för stora och små.

  • 22 april, 2011 07:38

   Jag håller med, det är viktigt med D-vitamin, men det kan inte vara så att ungarna ska skrika sig blåa och mamman blir helt galen om jag ska vara hemma med två sådana bebisar. Vi ska försöka ge lite mindre mängd, de kanske fick för mycket första gången, för de hade såna magknip och luft i magen efteråt. 😦
   Smaken är jag inte så oroad för, man vänjer sig som du sa.

 7. päronet permalink
  22 april, 2011 08:23

  På vår rdg är hälsovårdaren noga med att påpeka att man ska vänja bebisen långsamt med dropparna. Först bara en droppe per dag första veckan, och sen öka på med en droppe till per vecka, så att det dröjer till femte veckan innan de får alla fem dropparna. Låter lite petigt, men snällast mot maggen!

  • 22 april, 2011 10:02

   Det var just det där med doseringen jag undrade över! Jag har inget minne av att hon skulle ha bett mig börja med lite mindre, men självfallet låter det rätt! Dessutom har jag hört att det ska räcka med tre droppar när man ger flaska, eftersom den mjölken är D-vitaminberikad.

 8. Pia Wikar permalink
  23 april, 2011 03:12

  Dina tvillingar är så små ännu och lite för tidigt födda så deras magar klarar säkert inte av dropparna. Håll upp en tid och försök sen igen efter en månad ungefär och som sagt, börja försiktigt med dropparna. Jag har alltid börjat lite senare med dropparna och ibland har jag helt glömt bort dem! Men mina ungar har klarat sig bra ändå, en har jag ammat och resten varit flaskbarn.
  Brukar följa med din blogg och läsa om dina härliga gulliga barn.
  Påskhälsningar från en 4 barnsmamma och mormor/farmor till 8!

  • 23 april, 2011 07:38

   Tack för tipset! Jag ska börja med en droppe, får se hur det går sen. 🙂 Oj, så många barnbarn. Hjälp, tänk om jag får lika många att ta hand om! ;D

 9. päronet permalink
  23 april, 2011 05:19

  Jep, då räcker tre droppar! Ja börja sen fundera att säkert får de flaska…
  Hoppas förra natten gick bättre!?!

  • 23 april, 2011 06:34

   Bättre, men inte bra. De små liven har fått för sig att ha sin vakenperiod mellan 11 och 03 ungefär. Fast det hinner ändras hundra gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: