Hoppa till innehåll

Prylar och vårfeelis

23 april, 2011

Jag kastar ett öga på klockan. En timme till matning, om tvillingarna håller schemat. Just nu sover de så sött, så sött under sitt täcke på soffan. Jag stänger TVn, sätter mig vid datorn och kollar dages bildskörd. Överföringen sker snabbt som vanligt och jag plockar om fotona i rätt album, förminskar och justerar någon ljussättning eller plockar ihop ett kollage.

Några har undrat hur jag har tid att blogga när vi har bebisarna. Enkelt: man prioriterar skrivandet framom TV-tittande eller nån annan soffsport. (Jag älskar att skriva. Jag önskar bara att jag tyckte lika mycket om läsning eller hade ork med det, för att få en bredare grund för saker jag skriver om. Eller att jag orkade läsa fler böcker.) De flesta gånger skapar jag inlägget i huvudet under dagen och sedan skriver jag bara ner texten och plockar in bilderna. Det tar faktiskt inte speciellt lång tid. Det som brukar ta tid är att kolla andras bloggar eller slösurfa.

Idag var detvså underbart, så u-n-d-e-r-baaart att läsa vänners statusrader på Fejjan eller se uppladdade bilder av grillar, gräs, hundar och katter i solsken, filtar och picknickkorgar, knoppar, blommor och blad. Våren är här – på riktigt!

Här hemma hos oss går det långsamt på förmiddagarna, men vi var ute och njöt på kvällen. Jag påbörjade ett nytt virkprojekt i tjockt garn. Jag har sparat ett par Drops Ice-nystan som jag hittade i en fyndlåda, just för detta. Ni får se sen, det är inte så märkvärdigt, men det är roligt! Jag ger inte upp sockstickandet ändå, jag bara varierar mig lite för att jag måste ha lite annan sysselsättning än att gulla, mata och prata bebisspråk.

Vi var ute i vår park bakom gården ikväll. Det är verkligen vår! De där stora isblocken och snömassorna, som vi aldrig trodde skulle smälta, är historia. Fantastiskt! Helt underbart! Efter den här vintern känns våren så supermycket extra välkommen.

William njuter av att få vara ute och jag är så glad att vi inte längre behöver dra in hela dagisgården med sand och vatten. Det är TORRT! Fatta, äntligen! William åt sand idag. Han sa att de var glass och jag hann inte stoppa honom. Och jag som trodde bara ettåringar gjorde sånt. 😛 Fast vi hade väldigt roligt i vår lilla ”kiosk”, där jag köpte sandglass för pengar i form av pinnar och stenar.

Igår istallerade Mika en ny LED-duschgrej till oss/mig. Det är en dusch som lyser! Den har nån pyttemotor som drivs av vattnet som strömmar förbi och så lyser den rött när vattnet är varmt och blått när det är kallt. Dessutom kan man ställa om den till ”stilla sommarregn” eller ”massage” och lite sånt. Bara för det duschade jag extra länge, i mörker idag för att se hur mycket man skulle se. Tyvärr måste man duscha i ca 25-gradigt vatten för att få njuta av min favoritfärg, blått. 😀 Men visst är den lite cool, vår pryldusch? Den passar mig som hand i handske, jag som älskar prylar!

Dagens bästa:

Hur gick det då med de där D-vitamindropparna? Tja, jag kollade upp vilka vi har. De heter D-tipat, D3. De har påsklov just nu.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Lotta H permalink
  24 april, 2011 04:54

  Nog har väl rdg tanterna meddelat om att det finns en hel del D-vitamin i ersättningen. Jag minns int säkert men jag tror det var två droppar om dagen när de äter ersättning. Jag har varit slarvig med de där och bra har det gått ändå.

 2. päronet permalink
  24 april, 2011 06:46

  Du är duktig du! Men kanske är hemligheten just den att du har andra projekt på gång än barnen också… 🙂 Jättefina bilder, många är rent proffsiga! O stickandet ännu… :O
  Duschgrejen var kul! 😀 men jag vill INTE duscha i blått, brrr…

 3. 25 april, 2011 07:49

  de där d-vitamin dropparna gick liksom i ide hos oss när barnen var små…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: