Hoppa till innehåll

Arga lappen

18 april, 2011

Jag undrar om det här är det som kallas ”snälla bebisar”? 🙂 Egentligen är det ett ganska klumpigt uttryck. Vad då snäll liksom? Alla barn och bebisar är snälla, att vara elak är något man lär sig när man blir äldre.

Inatt var vi fem i vår sovrum. Det är lite på den trängre sidan, men det går, även om alla ska trycka ner sig i samma dubbelsäng emellanåt. Milja är den som brukar klara sig bäst i egna sängen, Isaac är famnbebisen som inte alltid somnar på egen hand. Då tycker jag synd om Milja som ligger och sover så ensam. Fast det är inte synd om henne! Så ligger ju de flesta bebisar. 🙂

Jag har också kommit på ett fungerade system för att mata dem samtidigt. Hittills har de faktiskt också ätit samtidigt varje gång. De har ibland sina vakna perioder på olika tider, men jag/vi matar dem ungefär samtidigt. Ibland börjar jag med den ena lite före, om den andra ännu sover. Eller så lägger jag bebblorna på en kudde och håller i båda flaskorna samtidigt. Ibland får man släppa ena flaskan och hålla ena bebisen sittande för att rapa, eftersom den andra inte vill sluta äta. Man behöver inte fundera på så mycket annan sysselsättning på dagarna än att mata, hålla och sova. 😛

På eftermiddagen singlade det in ett litet papper i brevinkastet. Det var ett sådant där passivt, aggressivt brev i ren arga lappen-anda, där det stod att styrelsen minsann hade bestämt att det är förbjudet med blomlådor utanför balkongglasen. Fy farao va arg jag blev! Varför kunde de inte ha knackat på dörren och sagt till oss? Vad är det här för larvigt beteende? Det gällde högst antagligen bara oss och vem vet om inte styrelsen varit sammankallad och beslutit detta just nyligen. När kom det här beslutet, var står det? Och varför gäller det?

Det går inte ens att gå under vår balkong, det är inte nån som kan få lådan i huvudet. Eller är det där nån allmän bestämmelse som jag inte vetat om? Det känns som om de har gått och smygtittat på oss och tänk: ”Jaha! Nu har vi äntligen nåt att bestämma över de där i fyran! Hon dammar mattor på tisdagar på städbalkongen, fy fy! Nu ska vi ge igen!” Det är ett under att inget har klagat över att vår tvillingvagn står utanför dörren, alltså i ett allmänt utrymme, trapphuset! Herkas, jag är SÅ rebellisk som lämnat den där.

Nåja, det kanske inte är så, men plötsligt längtade jag fruktansvärt mycket till ett eget hus, egen gård och Österbotten. Där skulle man få ha hur många lådor som helst utan att nån brydde sig. Men inte i betongförorten. Nej, den ska tigas ihjäl. Här ska grönskan låsas in bakom glasmurar och man ska hålla sig för sig själv. Blä.

Annons
14 kommentarer leave one →
 1. 18 april, 2011 03:18

  F*n att folk inte har bättre saker att rikta in sig på än en blomlåda 😮 Finns ju massor av annat man kan fokusera sig på. Ja jisses. De kan ej ha mycket att göra under arbetstid då.

 2. fia permalink
  18 april, 2011 04:22

  Hos oss är det också förbjudet att hänga saker (t.ex. blomlådor) utanför balkongräcket, kanske det är en allmän regel?

  • 18 april, 2011 07:33

   Det kan det hända. Jag blev ändå förbaskad och fick lust att hänga ut sju paraboler och bygga en terrass tre meter ut från balkongen! Jag kan inte ha blomlådan på sidan, för glaset är i vägen. Eller jo, men då står den på ett bord och tar upp plats. Det var ju just upphängningen som var grejen.

 3. 18 april, 2011 04:50

  Härkkas, allt ska de då haka upp sig på… 😦

  Annars så håller jag fullständigt med dig om att det är fel att tala om snälla bebisar. De kan väl inte vara elaka heller…

  • 18 april, 2011 07:41

   Ja blä! Blomlådor är fina och fler kunde ha dem. Om det nu inte är nån fara. Vem vet, nån kanske har fått en kalldusch när grannen ovanför vattnat sina blommor.

   Så sant!

 4. 18 april, 2011 05:46

  Jag brukade åxå tycka synd om Annéa då hon alltid somnade ensam i spjälsängen, medan Aaron alltid skulle ligga tätt, tätt intill. Men det har liksom svängt. Nu kräver hon sitt också, och plötsligt har jag två bebisar i sängen 🙂
  Men de har sovit två nästan hela nätter nu, så hellre två bebisar i vår säng som SOVER än två bebisar i egen säng som vaknar stup i kvarten. Så det så!

  • 18 april, 2011 07:43

   😀 Roligt att höra dig säga att du tänker likadant. Jag hade jättesvårt att ha William i sängen när han var bebis. Jag vågade inte sova, tänk om jag la mig på honom! Det ledde till en massa onödig stress, men just då gick det inte att ändra på. Jag är glad att jag har vant mig nu, det är lättare så. När de blir större får vi tillbaka våra sängar och saknar de små knytena.

 5. mammamiettinen permalink
  18 april, 2011 06:17

  Jag tror att motsatsen till snälla bebisar är krävande bebisar, sådana som hela tiden ska underhållas, vyssjas, bäras, hållas i famnen, gungas … Vad skönt att dina bebisar inte är så krävande, det skulle bli väldigt arbetsamt med två sådana på en gång. Hon är duktig, Milja, som kan somna och sova ensam! Lycka till, det blir lättare, ska du se … 😉

  • 18 april, 2011 07:37

   Det är ett bekant fenomen. Isaac håller på att bli så och William var (och är ibland ännu) sådan. Å andra sidan har det sina fördelar också, men det kräver lite mer av föräldrarna. 🙂
   Ja, skönt att de är olika, olikheter berikar och låter mig ha en arm ledig i alla fall!

 6. 18 april, 2011 06:56

  Det där med blomlådor är nog allmänt vedertaget, man hänger dom bara på insidan av balkongen. Det är för att fasaden ska se enhetlig ut. Ja, det är en töntregel, men sånt man får ta… Sättet att meddela på är däremot barnsligt. ”Arga lappen” är så dumt. Bättre att ringa på dörren och vänligen upplysa om hur det är. Det där med barnvagnen i trapphuset.. Du ska inte bli förvånad om det snart kommer tillsägelse om det. Enligt lag är det förbjudet att förvara något i trapphus pga att föremålen kan försvåra tillträden till lägenheter eller utgångar vid brand eller nödsituation.
  Det är roligt att läsa om din vardag med tvillingar, det har alltid varit min önskan att få tvillingar!

  • 18 april, 2011 07:40

   Enhetlig? Men enhetlighet = tristess. Blä för det, om det inte har nåt med nån fara för nåt att göra!

   Jag vet. Jag är mycket medveten om vagngrejen. Det var nåt av det första vi lärde oss i väktarskolan. Brandfara och allt det där. Men ja, då tar vi in vagnen igen då, men inte än.
   Tack, det var roligt att höra! Det här med tvillingar och barn är verkligen ett lotteri. Vissa kan inte ens bli gravida och här sitter vi med två. Det är inte rättvist och aldrig lätt att prata om.

 7. 18 april, 2011 07:01

  Jaaa..alltid hittar folk nånting att klaga på..brist på sysselsättning, kanske?

  • 18 april, 2011 07:40

   Det skulle inte förvåna mig. Fast nåja, jag får ha blommorna på insidan då. Det kändes bara ledsamt när jag äntligen kommit mig för att fixa nåt. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: