Hoppa till innehåll

Uppåt!

11 mars, 2011

Det stämmer att det hjälper att sova på saker. De nätter jag inte kan somna, löser jag världsproblemen. Jag har tusen idéer och känner mig stark och modig. Jag har läst på om förlossningar och tvillingförlossningar, nu känner jag mig trygg i tanken att föda vanligt. Jag har varit i den sitsen en gång förut. Det känns betryggande, inte skrämmande, att läsa och höra om andras erfarenheter och berättelser. Jag vet ju ändå att det kan gå hur som helst, men räknar med och hoppas på det bästa.

Min kropp verkar vara inställd på en normal förlossning, ”Region syd” är mjuk, förkortad och lite öppen, som den varit ett tag. 😉 Om jag bara får lite värkstimulerande dropp och kanske lite epidural, ska det gå bra! Oavsett vad det gäller, brukar min filosofi vara: ”Har det gått en gång, ska det gå en gång till” och så tänker jag även nu. Jag vet att jag kan slappna av mellan värkarna – jag har gjort det förut och då tyckte barnmorskorna till och med att det var bra gjort. Jag tackar nio år av aikido för det. Sen minns jag tydligt från förra gången, att jag tänkte: Smärta är bara något i mitt huvud, jag kan lura hjärnan om jag vill, i alla fall lite. Andra kan.

Det kom sig av att jag hade sett programmet Hjärnstorm med Henrik Fexeus. Där visade det sig

 i småskaliga tester, att om man tror att något kommer att göra jätteont, så upplever man också mer smärta. Jag vet ju att jag inte kan tänka bort all smärta, men jag tyckte mig ha hjälp av det där. Att lugna ner sig, andas och ja… meditera skulle väl nån kalla det. Fokusera tankarna på annat.

Allt det här säger man ju nu, i trygga hemmet. Sen blir man som ett asplöv när man kommer till sjukhuset igen, haha! Men vet ni vad? Jag har en känsla av att det här kommer att gå bra. Det ska funka. He ska gaa, för det har jag bestämt! 8)

Igår stickade jag klart en annan babyfilt till bebblorna. Den är så mjuk, så mjuk! Jag förstår inte hur man kan få akrylgarn att bli så lent. Och den går att tvätta i maskin. Nu fattas bara två små mysingar att vira in. 🙂

Ikväll ska jag försöka hinna sticka ännu ett par kompletterande småsockor, till ett annat par jag har gjort, och kanske ett par småmössor, bara jag skulle veta hur många maskor jag ska lägga upp med just det garnet. Det gäller att ha fart på stickorna nu! Å andra sidan blir det inte stickstopp sen, men det blir lite paus ett tag. När J-syrran föddes och jag var hemma med henne (mamma började jobba deltid och jag var arbetslös) stickade jag tre Norgetröjor, medan hon sov på dagarna. 🙂

Dagens Oh, by the way ^^: Man blir extra snäll av Puddis. Och glad.

Jag har lyckats hålla mig borta från smågodis och alltför mycket sötsaker den senaste tiden. Det finns ju ett liv efter graviditen också.

.

Ute är det kallt och blåsigt. Men det gör ingenting! Låt det blåsa! Våren kommer, precis som allt annat, bara man orkar vänta. Jag njuter av mina tulpaner som sambon och sonen har köpt till  mig. Jag, som inte är nån blomsterälskare, har blivit tulpanfrälst. Nån dag ska jag hitta blå tulpaner. ^_^

Ha en underbar fredag och njut av livet!

 

Annons
11 kommentarer leave one →
 1. anette permalink
  11 mars, 2011 01:30

  Hej! Det finns inte blåa tulpaner, men köp vita tulpaner, sätt blå karamellfärg i vattnet, klipp ny snittyta och sätt dem i vattnet och så ska de dra upp det färgade vattnet och bli blå. Du som stickar mycket, vet du var man kan hitta mönster till pippi-tröjan?

 2. Lotta H permalink
  11 mars, 2011 03:00

  Jag har oxå gjort en babyfilt i samma garn. Tyvärr är den inte lika mjuk o skön efter en tvätt =(

  • 11 mars, 2011 03:48

   Det var det jag misstänkte. 😦 Jag ska försöka hålla den ren så länge som möjligt. Har en del bomullsfiltar som tål tvätt bättre.

 3. 11 mars, 2011 06:09

  Hejsan! Är inne ibland och läser, men kom på mig själv med att jag faktiskt inte kommenterar just nångång. Så nu ska jag passa på! 🙂 Jag tycker det är så roligt och spännande att följa med din blogg både med ditt barn och de kommande barnen. Härligt att du bloggar så öppet om allting! Jag skulle så småningom börja vilja ha nå småttingar, så jag har börjat förbereda mig mentalt nu först och därför är det så skönt när det finns att läsa där någon berättar så rakt och ärligt, alltså alla tankar vare sig de är uppåt eller neråt. Hoppas allting går bra nu på det sista! 🙂 //Terese

  • 13 mars, 2011 05:52

   Hej! Va roligt att du skrev ner några rader. Jag tycker man ska få information om allt möjligt, både bra och dåliga saker. Sen måste man själv ta ställning till vad man vill höra och inte. Man får också komma ihåg att alla upplever saker olika. Jag hör dock många som säger ”ja, sådär har jag också känt, men inte kanske vågat tala om det”. Alla behöver inte tala om dåliga saker, men jag kan inte låta bli. 😛
   Tack!

 4. Jenny permalink
  11 mars, 2011 08:49

  Hej! Visst kommer det att gå bra med förlossning och beibisar. Jag tror att sen när det blir dags så finns det många som håller tummar och tår, tänker på er och knäpper sina händer för att allt skall gå bra…..
  Sköt om dig och de dina!!!

 5. phoenix permalink
  12 mars, 2011 03:26

  Bra värkstimulering fick jag av att gå i trappor. Inte upp, det är för jobbigt, men ner. Hissen upp till översta våningen och gå ner. Och upp igen. Vet inte om det var tiden eller trapporna som gjorde det men önskad effekt kom efter en sisådär 50-60 våningar. Med vilopaus i hissen däremellan. Nån nytta med gelén märkte jag inte. En tös på nästan 4 kg kom sen ut, dubbelvikt, med rumpan först, utan större problem eller smärta. Eller så har jag glömt lite. Men bara lite.

  • 12 mars, 2011 11:30

   Jag promenerade runt en del innan jag födde William, men sen fick jag inte gå för mycket pga mitt höga blodtryck. Jag fick inte ens byta ställning när jag skulle föda, det skulle liggas på rygg och jag skulle ha epidural tidigt, fast jag sade att jag klarar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: