Hoppa till innehåll

Lyckade och misslyckade rutor

5 mars, 2011

Idag är det inte min dag. Alla dagar kan inte vara bra.

Jag har tänkt baka mockarutor, men inte kommit mig för de senaste dagarna. Idag hade jag tid!

Nu ska här äntligen bakas smarriga, onyttiga rutor, tänkte jag och hittade ett bra recept, som jag använt tidigare.

Det var inte meningen att jag skulle äta nåt sånt idag. Det blev en totalflopp. Jag skulle ha förstått om jag hade misslyckats med glasyren eller nåt annat svårt, men det var själva botten som kollapsade! Jag hade glömt att ta bort Start-grejen på ugnen eller så blev det bara för varmt. Bränt ovanpå, rinnigt inuti. Megakladdkaka. Suck. Sambon slevade glatt i sig av kladdet och tyckte det var gott. Jag knaprade lite på kanterna, som hann bli gräddade. Och deppade över mitt misslyckande.

Igår trodde jag verkligen twinsen var på väg ut. Jag hade så ont i ryggen, i ländryggen och hade svårt att sitta eller stå. Fast inga riktiga värkar, mer än de sedvanliga sammandragningarna. Men de kom inte ut och idag råder lugnet. Jag känner dem röra sig, men inget ont. Det är bra det.

Ikväll ska jag fortsätta med mina mormorsrutor, som har hunnit bli 42 till antalet. Nu gäller det att sätta ihop dem fint. Få se om det lyckas bättre än mina mockarutor? Man kan ju i alla fall sprätta upp, om det blir fel, när det är inte frågan om nån deg. 42 är ett bra tal. Det är ju meningen med livet. 😉

Jag har en speltdeg på jäsning också, men efter dagens megafail, räknar jag inte med att de ska bli bra. Det är bäst så.

Dagens stora plus: Jag har fått sova/vila ut ordentligt. Yes.
Dagens minus: Jag är jättesugen på att gå ut och festa. 😦

Dagens Sånt-som-sambon-gjorde-medan-jag-sov: Äter blinier och dricker öl. Jag har lagt in en beställning på ett glas skumpa till BB.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 5 mars, 2011 06:16

  Kladdkaka är gott, varför inte kladdrutor för en gångs skull! 🙂 Mormorsrutorna är fina, vad heter garnet?
  Dagarna tickar iväg, snart har du full sysselsättning med småfolk, lyckatillkram!

  • 6 mars, 2011 12:28

   Det gick att äta, men det var inget att spara. Däremot blev mitt speltbröd riktigt bra. 🙂

   Garnet är 7 bröder Raita Sateenkaari. Jag ska blogga mer om det imorron. Nu är filten klar, bara lite ändor som ska fästas. Jag har virkat en turkos kant runt rutorna och hela filten med Siniturkoosi, också 7 bröder.

   Tack! Ja, det lär bli livat, det är det redan i magen.

 2. inges permalink
  5 mars, 2011 07:57

  Oj, ibland blir det ju inte riktigt som på Strömsö 🙂

 3. netaskrypin permalink
  5 mars, 2011 09:25

  Inte roligt när det misslyckas… och ibland med saker man gjort flera gånger om… det är skumt tycker jag! Men det har säkert en mening det också… Ta hand om dig nu, kram!

  • 6 mars, 2011 12:29

   Det är lugnt nu. Jag blev mest sur i början. För att man inte vill misslyckas. Det gick att äta lite av dem ändå, iaf vid kanterna och när hela baletten stelnade.

 4. 5 mars, 2011 09:59

  🙂 ja sko baka feittisdagsbullona ida o had föst baka brö som ja tror ja had glömd ti lägg salt i men all tyckt he va go så ja fortsatte me bullona tå..ja laga ba på en halv liter.Halvstressa va ja fö mitt i allt var all föri me i lill köki vårt..nåjaa…vafö börja de int jäsa na? ja tänkt nåmen ja bakar ut döm nö…had döm ti (jäsa) en stånd o börja grädd…men hallo vafö vart int de na fädiari…ja to tan döm halvbrun..steinskarp…va var e fö feil.Trod he va ugn som had fåt feil men nee ha va varm.Gubben sa men kanske he va na feil på äggen.:) men ja had jo int na ägg i döm…ja va sur o sa men de jäsa jo int na bra heldä…. gubben sa he föstar ja fö ije e 2jästbitar..nee ja kasta allt i roskis o böit gardine iställi men halv 5 börja ja på nyyt o gissa om he jäsa.Ja sa åt dotro min he vart ba B och C kuporna.hahaha men go vart de 🙂

  • 6 mars, 2011 12:59

   Haha! He e int läätt att baka utan jäst, och arg vaal man tå int he blir som man hadd tänkt. Man ha ju steiji och laga en bra stånd och ööda ner i kööki. Nating vaalt he ju entå. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: