Hoppa till innehåll

Stad i skymning

2 mars, 2011

Det var länge sedan sist. Jag har varit ute och fotograferat lite, men jag blir inte nöjd med skärpan i bilderna. Lite har de dessutom skadats av förminskningen. Jag fotar dessutom utan stativ, så man kan inte vänta sig det allra bästa. Ändå tycker det är så ohyggligt vackert när det skymmer och natten faller på. Vackra Åbo.

Hemma igen.

Jag fotade vårt trapphus för att visa var tvillingvagnen kommer att stå. Där under trappan, bredvid hissen. Den får inte plats i hissen, det är för smalt. Hade vi valt en annan vagn, en sådan där som har bebisarna ”i lager på varann” skulle den inte fått plats på längden.

Idag var det härligt att vara på körövning/uppträdande. Alla är så glada över att jag har kunnat vara med såhär länge och även uppträda med en liten konsert, som tog ungefär en trekvart. Det packar i benen när jag ska stå så länge. Helst sitter jag i halvlotus, för magen trycker mot benen, så jag sitter brett med benen som en riktig karl om jag sitter på en vanlig stol. Breda, långa magen. Imorron är det rådgivningskontroll.

Annons
12 kommentarer leave one →
 1. 2 mars, 2011 07:31

  Helt rysligt vackra vyer från Åbo, verkligen underbara. Ooo-oo! Jag har egentligen aldrig varit i Åbo, måste korrigeras vid tillfälle. Ha det bra!

  • 2 mars, 2011 07:37

   Då har du något att se fram emot! Jag rekommenderar dock Åbo på våren eller sommaren, då är det som allra finast. Speciellt i skärgården. ❤

 2. Heidi permalink
  2 mars, 2011 07:50

  Å, härliga bilder! Och så varmt och soligt det var idag också. Man fick nästan vårkänslor när man gick nere vid ån… 🙂

  • 2 mars, 2011 08:33

   🙂 Jag hoppas på en lika fin dag imorron. Då kan jag fota lite soliga bilder vid ån efter rådgivningen. Och inte med iPhonen, utan med den riktiga kameran, systemkameran, som jag inte alltid orkar släpa på (och som jag är lite rädd om).

 3. Jaana permalink
  2 mars, 2011 08:44

  Hej! Det här har inget med detta inlägg att göra men tänkte att du kanske svarar ändå. Du som verkar vara proffs inom handarbete, vad föreslår du för garn och storlek på stickor till Pippitröjor åt en 3- och en 5-åring? Jag har inte stickat en endaste tröja i mitt liv, bara typ sockor, men tänkte småningom börja på. Nybörjare som jag är vet jag inte riktigt var jag skall börja…/Jaana

  • 2 mars, 2011 09:10

   Va roligt att du frågar mig, jag känner mig hedrad. 😀 Det är lustigt, jag satt precis och kollade efter mönster på Pippitröjor igår. Är du medlem på Ravelry.com? Där finns en del mönster, fast vissa är på engelska. Man kan få tips och se vad andra har gjort.
   Här är i alla fall ett mönster.

   Där använder de babybomull, alltså 2-3 mm på stickorna. Själv skulle jag ge mig i kast med liiite tjockare garn. Stickorna beror helt på garn och hur löst eller hårt du stickar. Jag brukar läsa på banderollen på garnet jag väljer. Fast jag stickar lite lösare, så jag väljer ofta en halv eller en storlek mindre än det som rekommenderas. Det är svårt att föreslå ett garn, för det finns så många bra.

   Att tänka på är att garnet gärna får tåla 40-graders tvätt, barn leker ju mycket, det skulle jag iaf prioritera. Ekoull eller ullgarn kanske? Du kan också gå in till en garnbutik och fråga råd. De kanske även har tidningar med mönster. Testa också på att googla Pippitröjor stickbeskrivning eller mönster, så får du se vad andra gjort. Lycka till! 😀

   • Jaana permalink
    3 mars, 2011 06:41

    Tack, tack, tack!

 4. 2 mars, 2011 09:01

  Fina bilder…
  Hoppas de ej smiter in nån katt i trappen o pissar i vagnen. :-/
  Kanske man kan ha nåt överdrag utifall att? inte för att jag vet hur ni har där men minns att kattorna i stan gärna smet in då jag bodde i lägenhet i ungdomsåren 🙂
  Ja mössorna va helt ljuvliga. Hoppas allt går bra på rådgivningen med magen 🙂

  • 2 mars, 2011 09:11

   Det hade jag inte ens tänkt på! Bra att du sa det. Det går säkert att ha nåt överdrag. Jag har inte sett några katter i vår trappa, men vem vet. Jag tänker däremot på stöldrisken. Man borde kanske ha lås också. Blä vad mycket saker det ska krånglas med. Till en början kanske vi bär upp vagnen till lägenheten i alla fall och bara har den inne.
   Tack! Ha det bra med magen du också!

 5. 3 mars, 2011 10:33

  Besvärligt om ni inte får upp vagnen i lägenheten, det är ju så mycket lättare få packa vagnen klar inne där man bor. Phil&Ted är säkert den enda syskonvagn man får in i en vanlig liten hiss.

  • 3 mars, 2011 11:21

   Ja säg inte annat. 😦 Och två bilstolar att kånka på 200 meter till bilen. Men det ska gå på nåt sätt det också.

 6. 3 mars, 2011 02:42

  Mmm, vackra fotografier. Jag borde också lära mig att fota, det är knappt att jag kan använda en digikamera 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: