Hoppa till innehåll

Rutorna

21 februari, 2011

Det rinner blogginlägg ur mig idag. Vissa dagar skulle jag kunna blogga om hundra saker, andra dagar är skallen helt tom.

Åh, va fina de är…, sa sonen när han tog tag i högen med mormorsrutorna ikväll. Mamma, jag älskar inte de här, sa han sen.
Du behöver inte älska dem, sa jag fnissigt.

Sen plockade han famnen full och lade dem på sin sida av soffan. Han vill trä alla rutor på en tråd och tråden ska gå genom hålen i rutorna. Han gillar färger, som de flesta barn, och bär gärna runt på saker jag stickat, virkat eller bara på garn. Det tycker jag är lite sött. Han ville också att jag skulle rada en del av rutorna över honom. Roliga killen, det är ruter i honom! 😉

 

På den ena bilden jag tog ikväll av oss, sitter vi bakåtlutade, försoffade och dästa. Där såg jag att det stack ut en grej på min hals. Det ser ut som en tumör! Sambon påpekade att ”alla har såna där ibland”, men jag har då verkligen inte haft nån förut. Sen kom jag på vad det är. Min halspulsåder som är ansträngd.

Fast min mage inte är megastor, känner jag då och då ett högre tryck av den. Som om det skulle spänna överallt. Det är som om nån hade satt på mig en för liten tröja och blodet inte kommer åt att gå runt överallt. Det är lite läskigt och då får jag problem att läsa böcker och allt känns ansträngt. Just nu går det inte att ligga ner eller sitta i soffan, det är bättre att stå upp eller sitta på en hård stol, gärna i halvlotus. När jag skulle lägga mig och läsa för W ikväll fick jag sätta mig upp, det gick inte att ligga. Det kändes lite som om nån ströp mig. 

Det är lyxigt när man har barnen i magen – på sätt och vis – för att man vet var man har dem och för att de inte skriker eller kräver uppmärksamhet – men det är inte alltid lätt. Jag har svårt att böja mig ner och ta upp saker. Jag blir andfådd för minsta sak, jag får sammandragningar när jag ska lyfta upp en saker i en krånglig vinkel eller rör på mig för mycket. Ibland får jag det för att jag ligger ner. 😛 Jag kan inte sova på rygg, mage och ibland inte på vänster sida, för den skjuter ut lite mer. Det ska bli skönt att få sin kropp tillbaka snart, faktiskt. Jag gillar inte mig i det här tillståndet vissa dagar. Det positiva är att jag inte fryser så ofta. Man blir varm i kroppen av två extra batterier.

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. 22 februari, 2011 06:36

  Du har rätt, det är på ett sätt lätt då man har barnen i magen..framförallt då man ska förflytta sig..det märker jag nu då tvillingarna kommit ut.
  Jag har massor med saker med då jag rör mig mellan stadslägenheten och huset på landet..
  Men nog är det samtidigt SÅ ljuvligt då de kommit ut och man får lära känna dem ❤

  • 22 februari, 2011 08:29

   Allt har sina för- och nackdelar. Sambon och jag kunde ha tv-kväll ikväll för oss själva, det var trevligt. Å andra sidan har man lite ont här och där och det är knöligt att sova när det trycker på och sparkas lite här och där.

 2. 22 februari, 2011 08:40

  Förstår att han gillar dina rutor, dom är så fina 🙂 Och att ha barn i magen på slutrakan är int nån dans på rosor för någon, då såna som bär på ett, så jag kan bara föreställa mig hur tungt det måst vara för dig, som har två. Ha en bra dag 🙂

  • 22 februari, 2011 08:30

   Sant, det är början som är lite lättare, förutsatt att man kan sova och att man mår bra. Jag kunde varkendera. Sen blir det bra i mitten och slutet blir tungt igen, fast magen inte är så supermegastor. Tack!

 3. 22 februari, 2011 12:45

  Fina rutor du virkat! Håller själv på med mitt evighetsprojekt dvs en pläd av mormorsrutor. Gillar att virka rutor som ändå går relativt fort och blir som små avslutade projekt i sig.
  Lycka till med pyret i magen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: