Hoppa till innehåll

Muggar, mat och maskor

16 februari, 2011

Tycker ni det räcker med små sockor nu? Inte jag!

Idag hade jag besök av J och lilla R. Skoj skoj! Det var trevligt att bli påmind om vad en åttamånading kan göra och inte göra, även om alla barn är olika. 🙂 Jag passade på att mäta mina stickade sockor på foten. Jag har ju stickat ett gäng babysockor (och inte har jag gjort de sista än) men var lite osäker på om de skulle vara stora. Det tror jag inte. Det är bara de kraftigaste blå som är lite större, passar på bebisar över ett halvår eller så. Perfekt, det var ju så jag ville ha det. Samtidigt känns det tråkigt att de växer ur alla supersöta kläder så snabbt. Det är både bra och dåligt. Man vill ju inte att de ska vara kräk- och bajsmaskiner hela livet!

Sambon och jag fick en kväll för oss själva. Jag hade tänkt gå på körövning, men därav blev det intet. Min röst har gett upp igår och idag. Det går inte att sjunga låga eller höga toner. Det har visserligen blivit en hel del sjungande men jag vet inte vad som har hänt med min röst – det är jättetråkigt att inte kunna sjunga – det borde man ju. Själv tror jag det har med magen att göra, för den tar liksom plats uppåt och trycker på luftröret. 😦

Vi skulle äta fint, men vad betyder ”fint” och måste man det? Näää, det betyder att man åker till närbelägna köpcentret Mylly och tar det lugnt vid ett enkelt bord, där det inte är dyrt. Jag passade också på att gå och handla ett par muggar som jag sett på, trånat efter och velat ha länge. Jag vet, jag är ett muggfreak, men de här är ju så superfina! Jag älskar Iittalas muggar, speciellt Origo. Synd bara att de inte har öron. Fast nu vill man ju bara ha fler i den randiga serien. 😛

Och nu hittade jag även den stickande kanin-muggen som jag letat efter!

 

Det är lustigt med färgar, former och retrosaker. Förut tyckte jag inte alls om de där prickiga retromuggarna från Marimekko som ”alla pratar om” i vitt/svart, de är dessutom ganska små, såg jag idag. Sedan händer något. Man har liksom muggifierats i och med att jag har sett muggar och fat i både Linns och Evas blogg … och så börjar hjärnan säga: ”Det där är fint”! Det är som med regnbågsgarnet jag gör till mormorsrutorna, jag tyckte det var alltför maffigt och färgstarkt. Det är det inte längre! Jag tror jag är hjärntvättad med färg och retrosaker. 😀

Fast det finns saker jag tröttnat på.  Minns ni de här serierna? Jag vågar påstå att de finns i vartannat hem hos de som är födda på 50- eller 60-talet och det är serier som lever kvar starkt.

De har sin plats, men inte i mitt kök. Såvida jag inte får nån knäpp om några år igen och får för mig att de är superfina då. 😀

Sen kunde jag faktiskt inte hålla mig. Jag vet att man inte ska köpa för mycket kläder eller saker i en liten babystorlek, men det har jag faktiskt inte gjort hittills heller. Det mesta är arvegods eller saker jag hade från tiden med William som bebis. Nu hittade jag två små, underbart söta overaller i mjukt teddytyg. Jag har inte vågat köpa saker heller, för tänk om nåt händer med ena bebisen eller båda? Fast man kan inte bara tänka så heller, lite måste man våga satsa. Och sen hade jag inte tänkt på att:

1. De kommer fortfarande att vara pyttesmå när de kommer ut, de hinner inte växa så mycket. Iaf bebis B kommer att vara väldigt liten. Jag är förberedd på att de hamnar på neonatalen.
2. Det kommer att vara kallt när de ska hem.

April var ju den beräknade tiden, åttonde för att vara exakt. Men nu blir det säkerligen innan det. Jag gissar på mars. Hur som helst, vi kunde inte motstå (mest jag) de här ursköna overallerna. ♥ De är inte helt likadana och den ena är större. 🙂

Vi firade vår barnlediga lillördag med creméhjärtan från Arnolds och lite slötittande på tv. Skönt! Det blev inga hjärtan på Alla Hjärtans Dag igår, men det blev det idag. Åh mums!

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. Maria permalink
  17 februari, 2011 12:28

  Hej!
  Vet du att det blir en flicka och en pojke? tänkte när du har ofta en blå och en rosa variant.
  Lycka till med graviditeten. Spännande tider:). Följer med på bloggen .

  • 17 februari, 2011 01:25

   Ingen kan veta till hundra procent, men vi har faktiskt frågat och fått samma svar av två olika specialläkare. Jag har inte pratat om det offentligt i bloggen, men nu börjar jag våga tro på det. Och på att de överlever.

 2. 17 februari, 2011 01:42

  Fina saker du har här, du är så flitig och flink i dina händer både att handarbeta och skriva. Lycka till i fortsättningen med Bu och Bä!

  • 17 februari, 2011 02:40

   Tack och tack! Lustigt att du använde ordet flink förresten. 😀

 3. 17 februari, 2011 08:24

  Vilka fina småstrumpor! Vad duktig du är!

  Visst är det kul med fynd, speciellt till de små 🙂

  • 18 februari, 2011 12:55

   Tack! 🙂 Och tack för att du kollade in till min blogg tillbaka. ^_^

 4. 19 februari, 2011 09:27

  Oj..en till muggfrik 🙂 Vad roligt! Passar samtidigt på att berömma dina sockor, int kan man väl ha för många av dom, så fina 🙂

 5. 22 februari, 2011 05:34

  så fina sockor och teddyoveraller.
  ja det lär vara roligt att se vem som kikar ut och om det kommer ut vad de sagt 🙂
  De ser jag också framemot 🙂
  Snart får du träffa dina, jag får vänta liiiite till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: