Hoppa till innehåll

Hemma i kylan

15 februari, 2011

Jag har bestämt mig för att inte deppa över kölden. Den ser ut att hålla i sig hela veckan, så vad kan man gör? Om man kan, stannar man inne och njuter av solskenet som strömmar in genom fönstret. Stickar vidare, lyssnar på låtar i Spotify och kokar en god kaffekopp och äter Fanipala Tuplasuklaa. Det är förresten farligt gott, huamig. ^_^

Igår fick jag blommor av mina killar. William hade varit med och valt färger. Han är inte så bra på överraskningar, just nu är han väldigt pratig och vill berätta om allt möjligt:

– Pappa har köpt blommor åt dig, mamma! sa han.

De är röda och gula, lade han till senare. 😉

Det spelar ingen roll att han sa så, jag blev jätteglad över vändagspresenten ändå. Tulpaner är så fina, de påminner om att våren ändå snart är här, trots den stränga kylan som råder just nu. Men inget vara för evigt, inte kylan heller. 😀

Bu och Bä möblerar om i magen. Jag undrar hur de ligger där egentligen. Jag tycker det sparkas lite här och där och jag har inte längre lika lätt att skilja på vem som är vem, som jag trodde jag kunde. Tur att det går att sova någorlunda bra i alla fall. Däremot känns det som om magen verkligen ramlat ner i famnen på mig, när jag sitter på en stol. Även om den inte är superstor, tar den i överallt.

Nu har jag förresten fått pengar från Kela – på kontot – efter överklagan på överklagan som jag skickade in. Det tog bara två och ett halvt år. ^^ Det handlar inte om några stora summor, men det är ändå pengar vi behöver, speciellt nu med fler bebisar på kommande. Fast jag var tvungen att påtala ärendet när jag var in till Kela senast. Jag tror faktiskt att mitt ärende låg ”nånstans under en pappershög”. Tack Kela – och det menar jag faktiskt!

Ikväll är det mera stickning som gäller. Och lite virkning. Jag är hårt inne på det nu, det har ni väl inte lyckats undgå? 😛 Färggrant ska det vara också. Man ska ju göra det man tycker om när man hinner med det. Fast det är ju faktiskt inte så att all tid i världen är slut när tvillingarna kommer. 😀 Det blir bara lite omjusteringar. Ibland när man pratar med folk säger de att man ska uppskatta tiden nu innan – och det vet jag ju. Fast jag kan ändå inte göra allt jag vill. Jag är gravid och ska vila, jag kan inte gå en massa på stan, åka snowboard eller gå ut och festa en kväll, träna. Men det finns annat jag kan göra; vila, spela lite små spel, blogga, fota, virka, sticka, hålla på med foton och bloggen och bara njuta av lugnt, se på tv. Sova, framför allt.

I övrigt känner jag mig lite insnöad här hemma. Man kan ju inte bara sova. Och så tänker man mycket när man bara är hemma. Ibland ledsna, oroliga tankar, men för det mesta på bra saker. Gravidliv.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. altorpet permalink
  15 februari, 2011 06:16

  Kan tänka att du blir lite rastlös, bra att du stickar och virkar. Det är helt ofarligt, skulle inte rekommendera snowboard- åkning 😉
  Grattis att du lyckades ”vinna” över Kela med, fast det tog nog läääääänge! Ha det så bra!

  • 15 februari, 2011 07:22

   Snowboard är skoj, jag har åkt det i många år, men det är inte så passande just nu. 😛 Inte skridskoåkning heller, fast vi har en rink alldeles nära oss.
   Tja, det blir lugnare grejer nu, jag tar igen det senare! 😀
   Tack, äntligen kan jag avsluta ärendet och slippa tänka på det mera.

 2. Mikaela permalink
  16 februari, 2011 05:45

  Hej!

  Undrar vart du har köpt ditt underbara garn till dina mormorsrutor, kan ju vara kul att slippa alla trådar som blir när man virkar.

  • 16 februari, 2011 07:11

   Det är Novitas Raita-garn, det heter Sateenkaari (Regnbåge). Nu vet jag inte om du är från Finland eller Sverige, men här har vi i alla fall garnet lite överallt: Citymarket, Prisma, Anttila osv. 🙂

 3. 19 februari, 2011 09:30

  Alltså..dina mormorsrutor..du stickar dem med enbart två garn, ett sateenkaari och ett blått..har jag förstått rätt?? I så fall vad genialiskt, för då har man ju int en massa garnändar att fästa eller hur?? Mycket fina är dom 🙂

  • 20 februari, 2011 05:33

   Jajjamen, det är så jag har gjort. Superpraktiskt att inte behöva fästa alla trådar. Jag hade tänkt virka en kant av det turkosa runt hela filten sen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: