Hoppa till innehåll

Jämrar mig om försäkringen igen

9 februari, 2011

Jag hade lovat mig själv att inte gräva ner mig i det här försäkringsgrejset. Jag fick ju besked via telefon igår, så jag visste vad som gällde. Plus att jag hört många andra som sagt att de också haft problem, för att de haft toxemi eller varit överviktiga och så vidare.

Ändå blev jag ofantligt arg idag när jag fick brevet från försäkringsbolaget. Jag hade liksom väntat mig en grundligare utredning, en hänvisning till en paragraf eller en lista på mediciner som de inte godkänner. Eller något konkret.

Istället kom några torftiga rader med floskler, som kunde ha varit hämtade från en billig hemsida, om att de inte kan bevilja försäkringen på grund av ”moderns hälsotillstånd”. Men va fan rent ut sagt! Jag gillar inte svordomar i bloggar, men nu blev jag riktigt förbannad!!!

Jag är väl en vuxen individ! Jag kan ta ett nej, men jag vill ha en vettig förklaring, jag vill veta exakt vad det är som är fel, inte få nåt lummigt sudd-sudd till svar. Om det är medicinen, säg det till mig! Om det är min förra havandeskapsförgiftning, säg det. Eller nåt annat vettigt! Man blir ju topp tunnor rasande!

Jag vet att det är en tjänst, en extra grej man köper, när det handlar om försäkringar. Bolaget kan neka för att de vill det, om det skulle vara så, men det är ändå oschyst. Jag är så trött, så trött på att min Tourette med mera ska ställa till det – nu för mina barn. Inget har ju hänt, tack och lov, men jag vill inte att det ska det heller. Det har varit så mycket skit genom åren på grund av mina tics. Det har varit skola och jobb som inte funkar. Det har varit oförstående människor. Det är samma gamla visa som upprepar sig igen. Historien upprepar sig, låter det bekant?

Jag är också less för att jag tänker på andra ”utbölingar” som blir missförstådda eller har liknande problem på grund av sina handikapp eller sina funktionshinder. Varför ska de vara en jävla kamp? Varför kan inte folk fråga eller ta reda på saker? Ja, jag är arg och överdriver, men jag anser att bolaget i det här fallet inte hade belägg för sina beslut. Jag hade ju kunnat visa dem intyg från mina egna läkare på TYKS, men det hade antagligen inte dugit. Fy böveln, idiotiska människor är det värsta jag vet!

Nu har jag raljerat klart och lugnat ner mig. Måste bara skriva av mig. Gå på körövning och sjunga bort ilskan, träffa roliga människor. Tänk att några ord på ett papper kan ha en sådan effekt. Ibland mer än det man säger rakt ut. Jag vet också att jag märker ord, men det är svårt att låta bli när det kommer till min akilleshäl, mitt funktionshinder. Jag funkar ju! Jag har inte problem med hälsan! Det skulle ju vara en annan sak om jag verkligen hade det. Hmpf.

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. altorpet permalink
    9 februari, 2011 05:07

    😦 Usch, förstår att du blev ledsen och förbannad! Verkar som du får vänta med försäkring tills dom är födda om inte det går att förhandla med dom. Försäkringar är viktigt, det har vi upplevt med äldsta sonen… hade vi inte haft privat försäkring så vet jag inte hur det gått.

    • 10 februari, 2011 09:34

      Ja, det blir till att vänta. Jag har accepterat det nu, men jag var tvungen att få utlopp för mina känslor ett tag. Jag tycker ändå inte det är rätt. Varken för mig eller för andra som upplever något liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: