Hoppa till innehåll

Ja, vad ska de heta?

10 februari, 2011

Vi funderar mycket på namn åt bebisarna. Och varje gång strandar vi på samma namn eller avsaknaden av nya förslag. Suck, varför är det så svårt? 🙂 Vi vill att namnen ska funka på både finska och svenska och inte vara alltför konstiga eller originella. Jag känner själv att jag vill ge de finaste namn som finns, men många namn är ju så fina. Och mina barn kommer kanske inte att tycka att jag har bra smak, om ett antal år, plus att tiderna förändras. ^_^ 

Jag frågade sonen vad han tyckte bebisarna ska heta.

– Bu och Bä heiter de! svarade han utan tvekan.
– Ja, men de måste ha riktiga namn sen när de kommer ut, just nu kallar vi dem bara för Bu och Bä,
förklarade jag.
– Varför ska de ha riktiga namn, mamma?
– För att de inte kan heta Bu och Bä.

Vi diskuterar vidare och sonen funderar skarpt. Han verkar faktiskt tänka på det här.
– Bu kan heit Isak, säger han sedan. Isak är på dagis.
Ja, men om det blir en flicka kan hon inte heta Isak, vi veit int ännu. Vi måst ha flicknamn som förslag också. 
Matilda kan hon heit, säger han sen med eftertanke. Matilda och Isak.

Han är smart den gossen. Så mycket rör sig i hans huvud, fast han inte säger det. Han ifrågasätter _allt_. Det är bra, men svårt att svara på. 🙂 Och förresten ska vi ha två flicknamn och två pojknamn som förslag, det är klurigt det här. Det blir inte nog inte de där dagisnamnen ändå. ^_^

Nu snöar det igen ute. Håh, vilken lång vinter. Kanske det är vinter ännu när Bu&Bä kommer ut? Jag tror att namnen klarnar när de kommer ut, då ser man ju kanske vad som passar.

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 11 februari, 2011 05:18

  Fast Isak och Matilda är nog bra förslag! Min kusins barn heter Isak och Albin (men de är inte tvillingar, förstås). Matilda och Magdalena skulle jag gilla (av förekommen anledning, eller vad ska jag kalla det 😉 ) om vi tänker på vad mina barn heter…

  • 11 februari, 2011 10:24

   Matilda är… inte mitt favoritnamn. Men jo, det skulle passa utmärkt i din skara. 😀

 2. 11 februari, 2011 06:56

  Isak och Matilda är bra namn, tycker jag också. Personligen får jag spunk av namn som Tindra och Neo.

  • 11 februari, 2011 10:25

   Tindra har blivit så vanligt, men jag tycker det är okej. Fast det blir inte det, kan jag avslöja. 😛 Namnen som står i bilden är bara random namn, inte något av det som vi egentligen tänker på.

 3. 11 februari, 2011 03:17

  Elina är ett namn som funkar på båda språken! Sen har jag nog inte flera förslag.

  • 11 februari, 2011 10:25

   Sant, men jag har en kompis som heter så, det skulle bli lite weird.

 4. Erica W permalink
  11 februari, 2011 03:18

  Jag tycker jätte mycket om Maja (eller Maya) är jätte fint, det skulle jag ge om jag fick ett till barn. Pojknamn är värre men Kalle är fint eller Carl…

  • 11 februari, 2011 10:27

   Jag gillar populära, vanliga namn som Emma, Linnea, Olivia, Rebecca, Wilma, och även Maja. Fast på nåt sätt tycker jag inte de passar vår familj. Eller jag vet inte, kanske jag ändrar mig? 🙂

 5. tititu permalink
  11 februari, 2011 06:28

  Vill man gardera sig mot att barnen ev inte gillar sitt namn så ger man dem ett eller två namn så kan de sätta till ett eget senare… Jag har en bok som jag tror heter Personnamnsboken, gillade den skarpt. Annars kan man kanske hitta nåt här?
  http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=2
  Jag gillar Yvonnes namnförslag, Matilda Magdalena. Sku jag få barn nu så skulle hon/han nog få nåt rätt konstigt namn, nåt spännande. Men inte Månfare. Int så konstigt.
  Tvillingars namn får gärna vara lika ”värda”, inte förvillande lika men liksom lika vanliga, exotiska eller så. Alltså inte Amelie och Görel, utan Görel o Sonja eller Amelie o Cornelia. Men inte för lika; Axel o Alex eller Mia o Pia eller Erik o Erika.
  Lustigt va svårt d va o säja Kaje o Malla, nej Maya o Kalle. Det är ju inga konstiga namn ens.

  • 11 februari, 2011 10:29

   Tack för länken. 🙂 Jag håller med dig om att tvillingar inte ska ha FÖR lika namn. Det måste ju vara lite opraktiskt dessutom, att kalla nån för t.ex. Mia och Tia (haha, fast det där tog jag från Cars-filmen). Vissa namn går inte ihop, de blir styva att uttala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: