Hoppa till innehåll

Bästa (v)åren

9 februari, 2011

Ny dag, nya bristningar! 😉

Solen lyser mellan bleka februarimoln och jag sitter inne med nybryggt kardemummakaffe och våffelkex. Mums. Ute fladdrar det i drivorna. Åtta minusgrader blir säkert tjugo i den här vinden. Ändå är det många som redan pratar om vårkänslor, ser jag i statusar på Facebook. Någon har redan tagit en kall picknick i en park, en annan njuter av solen med sina barn.

Visst är det lustigt. Om vi skulle ha samma väder i oktober, skulle folk bara tänka på julhysteri och hur mörkt det kommer att bli – fast det skulle vara ljust. Själva vetskapen om att det blir ljusare igen, får oss på knasigt bra humör. Det måste ju till viss del handla om inställning och attityd, inte bara geografiska eller meteorologiska fenomen.

Ah, sommar...

Jag sitter och lyssnar på jazziga toner av Monica Zetterlund. ”Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor. Nu stryker vinden genom trädens höga kronor…”. Det är Trubbel, Små gröna äpplen och Att angöra en brygga. Det får mig att tänka på Allsång på Skansen och segelturer om sommaren. Aura å i kvällsdunkel. Grönt gräs och kluckande vågor. *lätt, men glad suck* Det blir ju faktiskt sommar i år också och en av de bästa känslorna är just det; väntan på det gröna och sköna.

Vet ni förresten vad som är en av de bästa sakerna med att åldras? Jo, att man får göra så tantiga saker utan att nån tycker det är knasigt. 8) Innan trettio var det så kriiiis och åångeeest att bli gammal, men nu är jag ju redan 35-plus och då får man inleda lite tantkarriär. Hah, underbart! Jag är på väg mot mina bästa år, men jag vet inte när jag är framme. 8)

God fortsättning på dagen, veckan eller kvällen! Jag ska njuta av denna med körsång och stickning. Perfekt. Jag älskar Drops Fabel, de har så undebara färger i sina melerade garn. Det här ska bli lite-större-än-allra-minsta-babysockor.

Vem vet, kanske vi får den bästa våren någonsin denna vår? 🙂

Dagens bild: cirka två år gammal. ”Titta, vilken rolig bild jag hittade i mobilen”, sa sambon. Ja, jag undrar vad jag håller på med, men tydligen har jag hittat en napp. 😀

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. netaskrypin permalink
  10 februari, 2011 02:10

  Idag har jag påbörjat ett par bebissockar, ”skrottasockona” som de kallar det hemma = långt skaft som skrottar ihop sig och blir lite som benvärmare… va roligt det är och fort går det att sticka ett varv 🙂

  • 10 februari, 2011 02:39

   Jag tror jag vet vilka du menar. Är det de som går i vågor? De kallas även för syltasockor eller dragspelssockor.

 2. Johanna Holmäng permalink
  12 februari, 2011 08:24

  HEJSAN!
  Du gör så fina ihoptagningar på sockorna 🙂 Kunde du kanske ngngång då du orkar lägga upp stickbeskrivningen?? 🙂 Här stickar ja hellre än bra..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: