Hoppa till innehåll

Fairy och DS

22 januari, 2011

Jag tackar min Skapare för att det finns Yes/Fairy Power Spray*. Detta mirakelmedel gjorde att jag slapp en massa skurande och gnidande på tre ugnsplåtar som förra bostadsägaren hade glömt att fixa. Bränt fett är särdeles roligt, speciellt inte det som andra glömt kvar… urk! Nu satte jag bara på spray:en, lade plåtarna under fläkten medan jag åt lite nattfika (fullkornsskorpor, fil och roobibuste) och sen var det bara att gnida bort med en köksvamp så att jag nästan kan spegla mig i plåtarna. Störtskönt. Så länge sprayen får verka ett tag, funkar det bra. Det enda dåliga är den fräna lukten, man borde kunna ha ett fönster öppet. 

Det har blivit ljusare i köket! Vi har haft bra belysning i andra rum, medan köket har fått lida, för vi har ändå ”klarat oss” med lysrör och spisen ljus. Nu, när det sitter lampor i taket som det ska, märker man hur skönt det är med ljus! En magnetgrej på väggen är också uppe, där knivarna får vara ifred och inte tar upp plats i lådan. Men usch va less man blir ibland på att alla hus är i betong. Det blir plötsligt ett helt projekt bara för att man ska ha upp en krok.

Idag har magen känts som en ballong. Den stramar och växer – tror jag i alla fall. Det känns som den bara växer och växer. Bu hickar. Bä hickar, sällan samtidigt. Min stackars urinblåsa, jag undrar om den överlever allt detta sparkande? Det gör verkligen ont ibland. Vem har sagt att graviditet är naturligt? Man kan ju dö på kuppen! Och är det naturligt att man ska spricka lite överallt, att man inte ska kunna sova varken på sidan, mage eller rygg? Eller att huden går sönder och man får åderbråck? Fast det sistnämnda har jag faktiskt klarat mig undan hittills… peppar peppar. Att gå upp tio kilo på ett antal månader – det kan banne mig inte vara ”naturligt”. 😛

I det här läget måste jag faktiskt göra reklam för de här små, mjuka tandstickorna. Min tandhygenist rekommenderade dem förra gången jag var där. Jag brukar ha lite obehag för tandpetare i trä eller krånglande tandtråd, men de här är faktiskt bra! De är böjliga och lätta att använda. Finns också i nån Rainbow-variant på Prisma, men jag har inte hittat dem. Dessa är från apoteket och kostar tyvärr uppemot sex euro per förpackning. Men har man dåligt tandkött så kostar det – oavsett.

Min navel har plattat ut sig för länge sedan. Det är obehagligt, huden är så tunn där. William har fattat det här för länge sedan, han vet vad det beror på:

Mamma, Bu och Bä har sparkat ut din napa, den är platt!

Ikväll roade sig det lilla livet med att ordna mina DS-spel. Han tycker speciellt om de som har japanska bokstäver och frågar alltid vad det står. Och han är noga med att kolla åldersrekommendationerna. På de spel där det står 3+ säger han:

– Jag KAN spela den här!
– Ja, du får spela det där, men man måste öva lite innan man kan, tydliggör jag.
Än så länge har han inte velat spela, utan nöjer sig med att ordna boxarna. Han vet också att vissa har annan ålderbegränsning, 12 eller 18 osv. Då säger han att han ska vänta tills han blir 12. Hah, det kan jag ju drömma om! 8)

*) Fairy heter Yes i Sverige, och en del andra länder.
Annons
9 kommentarer leave one →
 1. fante permalink
  23 januari, 2011 06:58

  Jag gick upp 9 kg på en månad – inte konstigt att det blev tungt 😉

  • 23 januari, 2011 05:12

   Ja huu, det är mycket. Jag har inte gått upp mer än 10 kg totalt än så länge, vilket är litet för tvillingar. Med W gick jag upp mycket mer, för att jag hade så mycket vatten i kroppen. Och ingen trodde mig för att jag hade ”så smala vader”, tills blodtrycket steg.

 2. M-L permalink
  23 januari, 2011 10:27

  Hej, det här hör egentligen inte hit, men du var visst på glukosbelastning för ett tag sedan. Kom just på att jag har tid till i morron morrn och på rådgivningen sa hon nog vilken tid kvällen innan som man skulle börja fasta, men jag minns inte vad det var. Och eftersom jag kommer på det här en söndag så kan jag inte ringa o kolla… Kommer du ihåg? Måste ju försäkra mej om att äta ordentligt före så jag säkert klarar mej, då jag inte får smyga upp för min nattmacka 😉

  • fante permalink
   23 januari, 2011 12:55

   Det brukar vara 22.

  • 23 januari, 2011 05:10

   Det stämmer, det är klockan 22 som är sista tiden. Själv åt jag mellan nio och tio för att försöka vara mätt så länge som möjligt. Vilket inte funkade i alla fall. Fast det gick bra ändå. Hoppas du också får bra värden imorron!

 3. 23 januari, 2011 11:21

  Jag väntar på att naveln skall ploppa IN igen 😉
  Fast jag skall väl ha tålamod, har bara gått 3½ vecka än sen man var uttänjd till bristningsgränsen..

  Ha en skön söndag!

  • 23 januari, 2011 05:11

   Hoppas den ploppar in igen snart. 😀 Fast det tar väl sin tid. Nio månder upp, nio månader ner. Eller nja, inte riktigt, men det tar sin tid. Jag undrar om jag nånsin kommer att bli smal(are) igen, just nu känns det verkligen inte så.

 4. netaskrypin permalink
  24 januari, 2011 02:17

  Åh, har du så många DS-spel! Kul! 🙂 Både jag och gubbelilla hade varsin DS för några år sedan men vi sålde dem efter att de bara samlat damm i hyllan en längre tid. Ibland kan jag tycka att det skulle vara kul att ha en igen, men då ska den vara röd! 🙂

  • 24 januari, 2011 11:13

   Inte spelar vi hela tiden heller, men vi äger ett 40-tal DS-spel. Både sambon och jag är lite tv-spelsnördar och det har inte försvunnit fast vi får barn. ^_^ Ibland byter vi in ett helt gäng med gamla spel, mot något nytt och efterlängtat. Som nu på fredag, då kommer Dead Space 2 (till xboxen) och det lär bli ett givet val!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: