Hoppa till innehåll

Sticka mera!

21 januari, 2011

Man blir lite som pånyttfödd när man kan somna i normal tid på kvällen och sova en nattsömn, utan att behöva vaka till 05 på natten. Jag om en massa garn och stickning. Det bästa med sådana drömmar är att allt är gratis och att man aldrig behöver riva upp. I övrigt var drömmen rätt knasig, som de ju brukar vara.

Och vem vet, kanske det var en sanndröm jag drömde? På förmiddagen damn en ny Novita-tidning in genom brevlådan. De har ju alltid en massa nya garn också i sin katalog, som nu till våren. Vilket fint vårtecken, när det är fem minusgrader och mulet ute! Inte för att jag behöver något nytt garn eller projekt, men det är skoj att titta. Roligast var att de har ett nytt garn: Puro Batik och återseendet av Pretty Baby, båda i flerfärgade varianter.

I övrigt är mitt favoritgarn just nu ett helt annat än Novitas; nämligen BC Garns Semilla (organisk ull), som är så underbart mjukt och lent. Dessutom har det, som Petra O skrev, en lite pärlande effekt på det man stickar. Ett projekt med det garnet är på gång. Jag måste ju passa på när jag fortfarande har tid att sticka. 8)

 

 

 

Hett just nu: Mormorsrutor! Jag har länge tänkt påbörja ett litet filtprojekt, men det har strandat varje gång pga bristande inspiration. Svårt är det ju inte, men lite enformigt. Dessutom är det faktiskt roligare att sticka än virka just nu.

William är rolig. Han hade fått använda mitt schampo och hade nytvättat hår igår.

Mamma, sniff min hår! sade han och tryckte sitt lilla huvud intill min näsa. Sen skrattade han: Det doftar aprikaaat och tomaaat!

Jag vet inte vad aprikat är för något, men det låter som en delikat aprikos. En annan gång sade han samma sak om doften på mitt frukiga läppbalsam. 😉

Dagens dialektdilemma:

Jag frågar William:
– Idag ere friidan, va ska ni göra på dagis?
– Neee!
Svarar sonen prompt. Frida är i Hararnas grupp!

Dagens bästa låt/remix:
Saintpaul Dj on the Beach – She’s Like The Wind 
– hört på KLF radio, men jag minns inte exakt i vilken mix det var jag hörde den först.

Annons
7 kommentarer leave one →
 1. annepauline permalink
  21 januari, 2011 09:44

  Ja, tänk att mormorsrutor är ”hett” igen. Det finns tips om vad man kan göra av dem i nästan alla tidningar. Väskor, kuddar, barnmössor, ja, allt. De där mormorsrutöverkasten är ju faktiskt riktigt nostalgiskt fina även om man var trött på dem i många år. Jag tror faktiskt jag ska börja virka ett sådant själv!

  • 21 januari, 2011 10:06

   Ja, det är ju ”vintage” även om jag avskyr det ordet. 😛 Tycker det är lite för överreklamerat. Jag förstår faktiskt att man tröttnar på de här rutorna ibland. Men allt går ju igen och plötsligt står man där och hittar några färger man gillar och vips, är det fint igen!

   • 21 januari, 2011 10:21

    jag är ochså iblan fruktansvärt le på mormorsrutor men det är ju ett bra sätt att göra nånting av restgarn

 2. 21 januari, 2011 10:26

  Och på tal om tvillingar så är det i dag 8 år sedan jag blev tvilling farmor.
  Du har en bit kvar tills ni blir 5

  • 21 januari, 2011 11:07

   Grattis till deras årsdag! Va trevligt. Jodå, det är en bit kvar, det är jag sannerligen medveten om.

 3. netaskrypin permalink
  25 januari, 2011 10:13

  Jag hittade faktiskt en påse med 38 små mormorsrutor i mina handarbetsgömmor idag! 🙂

  • 25 januari, 2011 10:43

   Nämen åh, det var en bra gömma! Såna skulle jag också vilja hitta. Jag har inte kommit mig för att börja virka några.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: