Hoppa till innehåll

Choklad och tvätt

10 januari, 2011

Det är skönt med vardag. Även om det inte betyder praktik och skola för min del, utan sjukskrivning och tråkig vila, är det i alla fall en skön omväxling från de här ständiga helgdagarna. William får vara på dagis igen och träffa andra barn. Just nu verkar han tro att hans bästa kompisar är mamma, pappa, farmor och farfar – och det är inget fel med det. Däremot vill jag gärna att han ska leka med andra barn också och kunna kalla dem kompisar.

Solen sken ute idag! Det känns som evigheter sedan jag sett riktigt solljus, bara skira strålar genom disiga moln.

Idag (och lite igår)  har det varit tvätt, tvätt och tvätt. Tvätt är lite som terapi ibland. Blöjor, madrass, kläder och barnet. Det är svårare än vanligt att bada W och torka upp på golvet, min mage får inte riktigt plats. Men det går!

Ikväll tänkte jag göra chokladmousse, men nu hittar jag inte elvispen. Nej, allt är verkligen inte uppackat än. En del försvinner senare i veckan när vår Ikea-leverans kommer, då finns det mer plats (mer förvaring). Och datorn får ett eget bord.

Här kommer i alla fall receptet, som man fick ta på Ikea, ni får hålla till godo med deras bild tills vidare.

Chokladmousse
4 portioner

150 g mörk choklad
5 cl starkt kaffe
4 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
4 msk vispad grädde

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Placera skålen över sjudande vatten tills chokladen smälter. Tillsätt kaffet och rör ner äggulorna en i taget. Tillsätt apelsinskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum i en separat skål, rör ner det med resten. Låt svalna i kylskåp. Garnera med vispad grädde innan du svalnar.

Mums! Choklad är balsam för själen. 🙂

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Monica permalink
    11 januari, 2011 06:02

    Chokladmousse är mums, det brukar jag också göra, de få gånger det blir efterrätt.. Och visst passar choklad och apelsin bra ihop! Minns då jag var liten så brukade jag kombinera chokladplattchoklad med apelsinklyftor, och äta ”vuorotellen”..

    • 11 januari, 2011 09:12

      Det är samma mousse som de serverar på Ikea. Det förvånar mig att det var/är apelsin i den, för man känner inte den smaken alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: