Hoppa till innehåll

Deodorantproblemet

8 januari, 2011

Det är alltid lika svårt att välja deodorant. Man står i affären och tycker att nåt doftar jättegott, men väl hemma och i bruk stinker det bara svettig korv! En gång för nåt år sedan hände det sig faktiskt att jag satte på Doves deodorant, jag tror det var den som heter Cucumber, gurka, och då frågade sambon varför jag luktade svett! 😀 Efter det blev det inga fler gurkburkar.

Jag hade ett par favoriter som finns i Sverige, jag var barnsligt förtjust i Dates produkter, men här i Finland finns det andra. Herbina och vissa Rexona stinker gott.

Sen kommer man till frågan hur man ska göra när man vill lukta på en ny deodorant. Om man öppnar en förpackning måste man köpa den. Men hur i hela friden ska man då kunna välja någon nu, eftersom de inte har någon tester i dagliga varuhandeln? 😦 Det kanske är bara jag som har detta problem. Vad spelar det för roll fast man öppnar och doftar lite, jag skulle nog köpa produkten ändå, om nån annan hade öppnat, bara inte produkten var för klibbig.

Annons
11 kommentarer leave one →
 1. 8 januari, 2011 12:49

  Jag har inga problem med det mera. Jag har hittat den jag trivs med . Det är en helt vanlig Nivea ” roll on ” variant…..

  • 8 januari, 2011 07:01

   Jag har också hittat en som är bra, men man vill ju variera sig. Jag i alla fall. 🙂

 2. kicki permalink
  8 januari, 2011 01:11

  Brukar ta en som är oparfymerad så kan jag använda någon eau de toilette som doftar gott i stället utan att doften av deodoranten skär sig.

 3. 8 januari, 2011 01:34

  Jag sniffar nog. Brukar göra det i smyg. Tittar mej försiktigt omkring först. Ser säker lite misstänksamt ut… Andra sniffar ju också. Och jag kan tänka mej att köpa en påsniffad produkt. Men visst är det praktiskt med oparfymerat.

  • 8 januari, 2011 07:02

   Ibland har jag öppnat förpackningar, vissa har också varit öppna. Det är ju grymt opraktiskt att inte veta. De vill väl sälja sina varor?

 4. the1johan permalink
  8 januari, 2011 02:43

  Då du köper ny deoderant så så rekommenderar jag en utan aluminium. Jag har hört att aluminium kan öka risken för cancer och alzheimer. Tror inte att det finns 100% vetenskapliga bevis för detta, men själv tar jag inte risken att köpa deoderant som innehåller aluminium. Deoderanter utan aluminium kan man hitta i apoteket eller av märket Marja Entrich.

  • 8 januari, 2011 07:10

   Jag har hört liknande argument, men är inte helt övertygad. Det finns andra produkter, de som heter Aloe Vera och innehåller bara naturliga saker. Vissa säger att man inte ska köpa tandkräm som innehåller tricolosan. Sen ska man inte använda sköljmedel, det är varken bra för miljön eller dig. För att inte tala om allt som finns i tvätt- eller rengöringsmedel!

   Listan kan göras lång, jag tycker vissa saker är överdrivna, medan andra har vissa belägg.

 5. Monica permalink
  8 januari, 2011 06:18

  Jess, jag är helt inne på samma linje.. En sak som jag förundrar mej över är att det bara finns en enda doft på ”Rexonas Heti kuiva”.. aloe vera.. inget fel på den men vore roligt med alternativ..

  • 8 januari, 2011 07:03

   Se där, jag är icke ensam. Det trodde jag iofs inte heller.

 6. Malena permalink
  8 januari, 2011 10:17

  Erisan har också en aluminiumfri deodorant som är oparfymerad. Den ska man kanske inte använda om man jobbar hårt eller annars svettas mycket för då kanske svettlukten tränger igenom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: