Hoppa till innehåll

Tänk vad lite tyg kan göra

7 januari, 2011

Jag är så glad, så glad ikväll! Jag hittade mitt strykjärn och kunde stryka mina nyinköpta gardiner och äntligen skapa ett riktigt vardagsrum! Strykmackapären var inte alls långt borta, jag hade bara glömt att kolla i en liten kasse. ^_^

Stryka på-fålla upp är en underbar uppfinning. Och att de dessutom ingår i de flesta gardinpaket numera, åtminstone på Ikea och Anttila, där jag köpt mina tyger. Det är lätt att lista mina favoritaffärer om man ser på de saker vi har hemma: Ikea, Anttila (deras återkommande reor är alltid bra- och så har de garn) och Citymarket. Möjligtvis lite Lankabaari och Hemtex däremellan. Man läser och ser i många inrednings- och hobbybloggar att folk beställer inredningsprylar från små, dyra affärer. Det är fint, men personligen tycker jag att man kan hitta massor med saker man behöver på betydligt billigare ställen. Med lite fantasi och kreativitet kan man skapa nästan lika fina saker.

Jag har länge gått och tittat efter Iittalas Origo-muggar (såna de alltid använder i 2½ Men, fast där har de en variant med öron) men idag hittade jag lite liknande skålar för under tre euro styck. Yay, jag är så glad att jag tog dem! Även om jag inte är så förtjust i retro- och vintagesaker, tycker jag de här är mysigt fina. ♥ Förresten har vi en massa muggar, jag kan inte köpa så många fler utan att kasta gamla.

Idag gick vi till Ikea, för William fick vara hos farmor och farfar. Det är jättebra att han kunde vara där, för jag hade fullt sjå att ta mig runt den enorma affären, fast vi inte gick till alla avdelningar. Sen kom vi på att det faktiskt är en massa saker vi har handlat eller planerat att handla (tunga skåp och stolar), så när vi väl hade kommit till Hämta-Själv-lagret fick vi börja om igen och gå till början… Håh håå. Jag fick lov att sätta mig mellan varven. Det är tur att jag är sjukskriven, jag skulle faktiskt inte klara av praktiken, tyvärr.

När vi äntligen var klara och hittat rätt med vår plocklista (alltså, vi gjorde en beställning där Ikea plockar ihop varorna åt oss och sen kör hem rubbet) och fått rätt anvisningar, var jag helt slut. Men glad. Det är inte varje dag man handlar vara som väger 260 kilo ihop. Ooops. Det var kanske tur att vi inte började plocka grejerna själv på vagnar, det hade ju aldrig gått!

Före: Trasig lampa, tomt och trist vid fönstret

Vi fick också byta vår VÄTE-papplampa som gick sönder. Det gick inte att dra den där pappsaken på sin hållare, den sprack! NU gick det bra och jag är så förtjust i min lilla molekyl, – när saker funkar känner jag mig så extra glad! Hemma strök jag sex gardiner och fållade upp fyra. Sen satte jag upp dem – och nu… NU börjar det äntligen kännas som ett hem. Det är precis som de säger i Hemtex-reklamen – tänk vad lite tyg kan göra. Att stryka gardiner och kläder var förresten inga problem, det får man inte sammandragningar av. 😀

De vita gardinerna är förresten från Ikea, jag fick tag i sista förpackningen av Renate Ljuv. Förra gången var de helt slut. Det är tydligen fler än jag som gillar dem! De är ganska tunna, så jag hoppas de håller. Totalpris för alla fyra gardiner i vardagsrumsfönstret: 35 euro. Helt okej, tycker jag!

Klockan är över senkväll och natt, jag sitter och filosoferar framför datorn. Och njuter av nya (billiga men snygga!) gardiner. Williams rum fick inga coola bilgardiner nu, fast jag hade tänkt det ett tag.

Nej, så länge mamma ännu får bestämma vissa saker ska han ha gardiner med gulliga grodor och djur. Sa jag att jag diggar FABLER-serien som Ikea har? 😉

Väte-lampan och gardinerna

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 8 januari, 2011 06:52

    Det ser fint och mysigt ut. Gardiner mjukar upp. Blir nog bra och nu har ni svängrum. Är det långt från ert gamla ställe?

    • 8 januari, 2011 11:03

      Ja, vi har mycket mer svängrum. Bortsett från köket kanske, men det beror också på att det gamla satt ihop med vardagsrummet. Jo, det är en bit från centrum, det tar 5-10 minuter med bil in till stan, beroende på trafik, men långt är det verkligen inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: